869 infants han rebut joguines noves amb la campanya de Creu Roja al Barcelonès Nord

En total s’han repartit 3.042 joguines entre els infants de famílies en situació de dificultat de Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs, gràcies a la col·laboració de la ciutadania i de diverses entitats i empreses que s’han sumat a la recollida. La campanya està adreçada a infants d’entre 0 a 11 anys en situació de dificultat social, derivats pels serveis socials dels municipis.

Creu Roja al Barcelonès Nord ha repartit 3.042 joguines a un total de 493 famílies, arribant així a 869 infants que han pogut rebre joguines noves i gaudir del seu dret al joc en igualtat de condicions en unes dates tan assenyalades com les del nadal.

La campanya, que es va iniciar a finals de novembre, ha comptat amb la participació de 34 persones voluntàries, que han donat suport en la recollida de joguines, en la preparació i classificació dels lots i en les entregues finals a les famílies. Aquests lots consten de 3-4 joguines, adaptades a les edats dels infants que els reben.

A diferència d’altres anys, molts dels actes esportius i festius de recollida de joguines habituals en la campanya gràcies a la col·laboració de les entitats i associacions dels municipis, no s’han pogut celebrar degut a la situació sanitària actual. No obstant això, s’han adaptat altres activitats i espais, majoritàriament a l’aire lliure, per fomentar la participació de la ciutadania, recollint joguines noves que s’han sumat a les comprades des de Creu Roja, aconseguint així el resultat possible de més de 3.000 joguines per fer somriure a més de 850 infants.

La importància del dret al joc no només està present a Creu Roja al nadal, sinó també al llarg de tot l’any amb la iniciativa “La joguina educativa”, que Creu Roja Joventut duu a terme per sensibilitzar sobre el valor educatiu del joc i el dret dels infants a jugar. A més, les famílies beneficiàries participen també en tallers i xerrades de sensibilització sobre la importància educativa del joc.

Agraïment

L’entrega de joguines al territori ha estat possible gràcies a la participació ciutadana i de diverses entitats i empreses que han ajudat en la difusió de la campanya i en el recapte de joguines a través d’accions diverses:

  • Santa Coloma de Gramenet: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Escola de dansa Yolanda Valero, l’Excèntrica amb l’organització de l’activitat “Passatge de Nadal”, Crossfit Santa Coloma, Fundació Hospital Esperit Sant, Circ Raluy Legacy, Bar Yesterday amb el seu projecte 12 Meses Solidarios, Partit Demòcrata de Santa Coloma de Gramenet, establiment La Virgen Santa.
  • Sant Adrià del Besòs: Sertrans, PSC de Sant Adrià del Besòs, Clínica Dentobucal
  • Badalona: Mugendo Badalona, Cristina Haro (La Tineta), Clínica Dorsia.