Campanya de sensibilització sobre el Bullying a diversos instituts badalonins, de la mà de Creu Roja

Coincidint amb el Dia Mundial de la Lluita contra el Bullying, durant tota aquesta setmana i fins el 7 maig, personal tècnic i voluntaris de Creu Roja al Barcelonès Nord impartiran diversos tallers per sensibilitzar sobre l’assetjament escolar (Bullying) entre els joves, una problemàtica que en els últims anys s’ha traslladat sobre tot a les xarxes socials, amb el que coneixem com “ciberbullying”.

Algunes dades prèvies sobre l’assetjament escolar

Gairebé una de cada tres persones estudiants, un 32%, ha estat intimidada pels seus companys i companyes d’escola almenys un cop en l’últim mes, i una proporció similar ha patit violència física, segons un nou informe de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura. La forma d’intimidació més freqüent és la física en la majoria de regions, a excepció d’Estats Units i Europa, on és més comú l’assetjament psicològic. Es calcula que un 25% de les persones estudiants ha patit assetjament escolar a Europa.

Les aplicacions i les xarxes socials s’han convertit en les plataformes on difondre amb rapidesa els continguts, les burles i insults cap a la persona assetjada. D’aquesta forma, l’assetjament a través de les xarxes socials o ciberbullying representa un de cada quatre casos d’assetjament escolar, segons dades de 2018.

Parlem sobre el Bullying als instituts de Badalona

Davant d’aquesta situació, i coincidint amb el Dia Mundial de la lluita contra el Bullying, Creu Roja al Barcelonès Nord vol sumar-se a la tasca de prevenció i sensibilització contra l’assetjament escolar en totes les seves formes. Per abordar aquesta problemàtica, un equip de tècnics i voluntaris de l’entitat visitaran 5 centres educatius de Badalona, adherits prèviament a la campanya, on oferiran tallers per sensibilitzar als joves de l’ESO sobre l’assetjament escolar i sobre la importància d’actuar correctament davant d’una possible situació d’aquest tipus.

Al llarg de tota la setmana i fins al 7 de maig, estan previstos 15 tallers on s’explicarà què és el Bullying (i quins tipus hi ha), i es reflexionarà sobre les persones implicades en la situació d’assetjament, les conseqüències d’aquest, i s’oferiran algunes eines per detectar-lo i actuar de forma adequada. En el cas del centre Barres i Ones, la xerrada s’oferirà en anglès, dins el projecte escolar Erasmus Plus.