Comença la segona part del curs de dependent de Fleca i Cafeteria a les instal·lacions del Gremi de Flequers

Aquesta setmana, els i les alumnes del PFI de Fleca i Cafeteria, en el marc del Punt Formatiu Incorpora de La Caixa, han començat la segona part del curs, basada en la formació tècnica, organitzada pel Gremi de Flequers de Barcelona. Després d’un mes on s’han iniciat en les competències transversals necessàries per treballar en el sector, ara la formació s’orienta especialment cap al lloc de treball.

Competències Transversals per al sector de la fleca i cafeteria

El passat 25 de setembre es va iniciar a les oficines de Creu Roja Barcelonès Nord el curs de dependent/a de fleca i cafeteria, que consta de 3 fases: formació en competències transversals, formació tècnica organitzada pel Gremi de Flequers de Barcelona i una última fase de 80 hores de pràctiques en empreses del sector.

El bloc de competències transversals, que ha tingut una durada de 100 hores, ha permès treballar competències diverses, com l’autoconeixement, l’autoestima, la comunicació, l’autocontrol, la responsabilitat o l’orientació al client. L’objectiu del treball de les competències transversals és apoderar als i les alumnes perquè millorin la confiança en ells mateixos, i així poder aconseguir un lloc de treball i mantenir-lo.

Formació tècnica al Gremi de Flequers

Ara s’ha iniciat el segon bloc formatiu, de 60 hores de durada, a les instal·lacions del Gremi de Flequers, on els i les participants adquiriran els coneixements necessaris relacionats directament amb el lloc de feina, treballant aspectes com l’aparadorisme, el merchandising, el servei de qualitat, i molts altres punts clau. A més, el temari contempla la formació en manipuladors d’aliments d’alt risc, vàlid per a tots els sectors alimentaris, i es lliurarà un certificat avalat pel Gremi de Flequers de Barcelona, homologat per l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

Després d’aquest segon bloc formatiu, els i les alumnes començaran el 27 de novembre amb 80 hores de pràctiques a forns i cafeteries, on tindran l’oportunitat de demostrar tots els coneixements i competències adquirits al llarg del curs.