Creu Roja al Barcelonès Nord atèn 73 dones des del servei ATENPRO

Segons dades de Creu Roja Catalunya, l’entitat ha incrementat el nombre de dones i infants atesos  a través del servei ATENPRO d’Atenció i Protecció a Víctimes de Violència de Gènere durant la pandèmia. Així,  en el primer semestre de 2020, Creu Roja Catalunya ha atès 3.509 dones i infants a través d’aquest servei, xifra que representa un 91% del total de persones ateses per aquest projecte l’any anterior, que va ser de 3.831. En concret al Barcelonès Nord, actualment hi ha 73 altes d’aquest dispositiu, 23 de les quals s’han activat al 2020.

Mitjançant el dispositiu ATENPRO (Servei Telefònic d’Atenció i Protecció per a Víctimes de Violència de Gènere), les dones víctimes de violència de gènere reben un terminal mòbil connectat les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, al centre d’atenció de la Creu Roja, que aporta suport psicosocial de professionals.

Les dificultats econòmiques i socials derivades de la pandèmia, agreugen encara més la situació de moltes d’aquestes dones i els seus fills. Per abordar la seva situació, des de l’entitat s’ofereix també atenció integral i complementària a través de projectes per cobrir necessitats bàsiques (ajudes alimentàries, beques escolar…), d’empoderament i suport psicosocial així com a través de projectes d’ocupació que reforcen les seves competències personals i professionals de cara a incorporar-se al mercat laboral, i de guanyar, així, autonomia.

A més del Servei d’ATENPRO, des de Creu Roja al Barcelonès Nord donem també suport psicosocial i acompanyament a dones víctimes de violència de gènere i als seus fills, a través d’un programa de 13 sessions, subvencionat per la Generalitat de Catalunya, que va començar fa un mes. És el segon cop que es desenvolupa aquest programa al Barcelonès Nord, amb l’objectiu d’empoderar les mares i aconseguir la normalització de la seva vida quotidiana després de la situació de violència viscuda. El programa dona també un suport educatiu i terapèutic per promoure la resiliència dels fills, que també han viscut la situació de violència, i enfortir els vincles familiars que han quedat debilitats. Pots llegir tota la informació del programa fent clic aquí.