Creu Roja distribueix 2.500 lots d’aliments al Barcelonès Nord des de l’inici de la situació d’emergència

Creu Roja ha distribuït 2.500 lots d’aliments de primera necessitat per a les famílies en situació vulnerable del territori, a través dels Programes Municipals d’Aliments de Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet i Badalona, en coordinació amb els Serveis Socials. En comparació amb mesos anteriors, s’han repartit un total de 230 lots més degut a la situació d’emergència.

En el mes anterior a la situació provocada per la Covid-19, des del Programa Municipal de Santa Coloma de Gramenet es van distribuir 1.170 lots aproximadament per a les famílies en situació vulnerable derivades des dels Serveis Socials. En el cas del Programa Municipal d’Aliments de Sant Adrià de Besòs, el total corresponia a 660 lots entregats aproximadament, tenint en compte que les entregues d’aliments es realitzen de forma quinzenal.

Durant les 6 primeres setmanes del Pla Creu Roja Respon al Barcelonès Nord, entre els dos municipis s’han entregat 2.067 lots, 230 lots més que en el mes anterior, per atendre les necessitats de noves famílies en situació de dificultat. Sempre en coordinació amb els Serveis Socials.

A més de gestionar els Programes de distribució d’aliments d’aquests dos municipis, des del 28 d’abril Creu Roja gestiona també el nou banc d’aliments de Badalona, creat amb una previsió de dos mesos prolongables per atendre l’augment de famílies que han sol·licitat aquest recurs al municipi.

En la primera setmana d’entregues, el dispositiu ubicat al Palau Municipal d’Esports ha atès 433 famílies, i la previsió és arribar a més de 600. Per gestionar aquest dispositiu, Creu Roja compta amb un equip de gairebé 50 persones entre personal tècnic i voluntariat.

Creu Roja Respon al Barcelonès Nord

Actualment, Creu Roja al Barcelonès Nord compta amb una seixantena de persones voluntàries mobilitzades en el Pla Creu Roja Respon COVID-19 per donar suport en diferents tasques d’assistència a la població vulnerable del territori, vinculades a necessitats bàsiques d’alimentació, medicació i prevenció de la salut. A més de continuar vetllant per les necessitats de les persones ateses habitualment des dels diferents projectes de l’entitat (famílies, infància i joventut, gent gran, refugiats, dones).