Creu Roja distribuirà 60 targetes Respon a famílies vulnerables del Barcelonès Nord ateses per l’entitat

S’han distribuït ja 25 targetes precaregades amb 100€ per cobrir necessitats bàsiques d’alimentació i higiene, segons les necessitats de les famílies, en comerços de proximitat.

Per fer front a les dificultats econòmiques generades per l’emergència de la Covid19, que pateixen moltes de les famílies ateses des de Creu Roja, durant aquestes setmanes es distribuiran 60 targetes precaregades amb 100€. A través d’aquest suport econòmic, les famílies podran cobrir necessitats bàsiques tant d’alimentació com d’higiene, bolquers, alimentació infantil, etcètera segons les necessitats de cadascuna, i que podran utilitzar en comerços de proximitat.

Aquestes targetes estan sufragades amb els fons procedents de la campanya Creu Roja Respon, amb l’objectiu de donar resposta econòmica a les famílies vulnerables ateses des de l’entitat durant aquesta situació d’emergència. Fins a dia d’avui, s’han entregat 25 targetes, de les quals s’han beneficiat 73 persones, entre elles infants.

Creu Roja Respon al Barcelonès Nord

Durant aquests dos mesos d’activació del Pla Creu Roja Respon, des de l’entitat s’ha continuat garantint l’alimentació bàsica de les famílies ateses als Programes Municipals d’Aliments abans de l’emergència, i en els quals s’han incorporat més famílies en els últims mesos. En comparació amb el mes anterior a l’emergència, s’han entregat 230 lots d’alimentació més.

Des de fa dos setmanes, Creu Roja al Barcelonès Nord gestiona també, en coordinació amb els Serveis Socials de Badalona, el Banc d’Aliments municipal, que de moment ha atès ja a més de 700 famílies.

Actualment, Creu Roja al Barcelonès Nord compta amb una seixantena de persones voluntàries mobilitzades en el Pla Creu Roja Respon COVID-19 per donar suport en diferents tasques d’assistència a la població vulnerable del territori, vinculades a necessitats bàsiques d’alimentació, medicació i prevenció de la salut. També per donar suport en la recerca de feina i la formació online, així com per fer seguiment de la infància i la joventut ateses des del programes de Creu Roja Joventut.