De la formació al món laboral, a través dels cursos d’ocupació de Creu Roja

“El camí per trobar feina ha començat a Creu Roja, amb tots els coneixements que he adquirit durant el curs” comenta la Isabel, de 50 anys i alumna del curs de Peó de Gestió de Residus, que ha començat a treballar. “Em sento molt capacitat per treballar en aquest sector”, ens explica el Gabriel, alumne de 21 anys que ha començat a treballar a la Deixalleria de Sant Feliu. Vols conèixer més sobre les seves històries d’èxit? Aquí ens ho expliquen:

La Isabel i el Gabriel són dos dels onze alumnes del Curs de Peó de Gestió de Residus que va començar al passat mes de Febrer. Com ells, 7 alumnes més estan treballant ja o pendents de començar a treballar en aquest sector en les properes setmanes. La seva capacitat de superació, l’energia i les ganes d’aprendre han donat els seus fruits.

Més de la meitat dels alumnes del curs han aconseguit feina en el sector

La Isabel portava nou anys sense treballar i desil·lusionada. En breu signarà el contracte amb FCC, empresa on ha realitzat les pràctiques i que ha apostat per la contractació de dones en un sector que estava molt masculinitzat. Aquí realitzarà tasques de peó de neteja de la via pública. Va conèixer aquesta formació a través de la Plataforma Sant Roc, el seu barri, i es va apropar a les oficines de Creu Roja per inscriure’s: “no pensava que podria sortir de la situació que estava vivint, però ara em sento molt orgullosa del que he aconseguit. Estic feliç amb la feina i amb la gent que he conegut allà, ja des del primer dia de pràctiques”. La seva capacitat de superació ha estat clau per arribar fins aquí, però insisteix en què els continguts del curs han ajudat molt: “la formació teòrica rebuda al curs ha estat molt important, però sobre tot la part inicial destinada a treballar les competències personals i l’autoestima. Noto que ara m’expresso molt millor, l’ambient i la relació amb la resta de companys del grup ha estat molt maca, i això s’ha notat en la meva forma de relacionar-me després al lloc de feina”. La Isabel, els divendres també està participant al grup de Benestar Personal.

El seu fill està a l’atur i volia retornar al sistema educatiu per tenir més possibilitat de trobar feina. Per aconseguir-ho, ha participat al programa PULSA (orientació laboral per a joves) i al projecte de Joves per l’Èxit, on rep orientació i reforç en l’estudi per preparar-se les proves d’accés. “Noto que la situació familiar a casa ha millorat molt des de que tinc feina i el meu fill ha trobat també un altre punt de sortida”, ens explica la Isabel amb un somriure.

El Gabriel porta ja un mes treballant a la Deixalleria de Sant Feliu, gestionada per TERSA. Està feliç i motivat amb els nous coneixements adquirits durant les seves pràctiques a la deixalleria de Sant Adrià de Besòs, gestionada per la mateixa empresa. Aquí ha après molt amb la seva tutora de pràctiques, la Neus: “ja havia treballat anteriorment en altres àmbits molt diferents, com salvament marítim, monitor de menjador escolar, però tot això era nou per a mi, i amb el suport rebut a les pràctiques i la formació teòrica prèvia, ara em veig capaç de treballar aquí sense problemes”. En Gabriel havia realitzat altres cursos, però coincideix també amb la Isabel en referència al mòdul de competències personals: “ és una part de preparació per al món laboral molt important, que t’ajuda molt a desenvolupar-te després al lloc de feina, amb molta més seguretat”.

Propers cursos d’inserció laboral

Aquesta és l’experiència dels alumnes del Curs de Peó de Gestió de Residus, dins el programa d’ocupació Itineraris Sociolaborals per a famílies amb especials dificultats de Badalona, finançat per l’Ajuntament de Badalona, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i l’assignació de l’IRPF. Per al setmbre, ja estem preparant un nou curs. Si vius a Badalona, tens més d’un membre familiar a l’atur, i busques feina, truca’ns al 93 464 06 09 i t’informem!