Deduccions fiscals per les donacions a entitats sense ànim de lucre

Des del 4 d’abril ja es poden consultar online els tràmits per a la realització de Declaració de la Renda 2017. Si has fet donacions al llarg de l’any a la creu Roja o a d’altres entitats sense ànim de lucre, tens deduccions fiscals que t’interessa conèixer.

Des del 2015, amb la nova Ley de Mecenazgo, es van fixar deduccions fiscals més grans en benefici de tothom qui col·labora amb aportacions econòmiques a les organitzacions sense ànim de lucre, tant per a les persones físiques com per a les empreses. D’aquesta forma, els contribuents veuen augmentat el percentatge de deducció a l’hora de fer la seva declaració.

Percentatge de deducció segons l’aportació realitzada:

Si ets persona física:

Si ets empresa:

***En el cas d’haver donat a la mateixa ONG almenys 3 anys seguits, l’import ha de ser igual o superior, en cadascun d’ells, a l’exercici anterior per beneficiar-se de l’increment de deducció fiscal del 35% en les persones físiques i el 40% en el cas d’empreses.

També és important remarcar que, en el cas de les persones físiques, poden beneficiar-se d’aquestes deduccions fiscals només aquelles que hagin contribuït amb l’IRPF en l’exercici fiscal i que estiguin obligades a realitzar la Declaració de la Renda.

Si ets soci/a o donant de Creu Roja i vols calcular la teva desgravació, pot fer-ho a través del web www.hazcrecertusolidaridad.org. Si encara no ho ets, entra també i informa-te’n!