Dia Internacional per a l’eradicació de la Pobresa

A Creu Roja Barcelonès Nord desenvolupem diversos projectes per combatre la pobresa, afavorint la inclusió social de les persones que actualment estan travessant un moment d’especial vulnerabilitat social; treballant amb aquestes famílies de forma integral, valorant tots els aspectes de la persona i descronificant les situacions de més risc d’exclusió social.

D’aquesta manera, desenvolupem els següents projectes d’ajudes a persones en situació d’extrema vulnerabilitat amb les que treballem:
Programa d’aliments solidaris: quinzenalment, es reparteixen aliments de primera necessitat a les persones que venen derivades de serveis socials dels municipis de SantAdrià i Santa Coloma de Gramenet.
Targetes d’alimentació infantil: facilitem unes targetes de prepagament, perquè les famílies en situació vulnerable puguin comprar aliments i productes frescos en comerços de la seva localitat.
Entrega d’aliments específics per a intoleràncies i al·lèrgies: també garantim l’alimentació adequada dels infants amb intoleràncies i al·lèrgies alimentàries de les famílies en situació de vulnerabilitat. Mitjançant el repartiment mensual de lots amb aliments especials i sense gluten per a persones que pateixen al·lèrgies o intoleràncies al gluten, a la llet o a l’ou.
Atenció a les necessitats bàsiques: realitzem ajudes sanitàries, en temes òptics, odontològics, així como en medicació, donant suport a les famílies amb les que treballem.
Vestuari d’hivern: entregues econòmiques mitjançant targetes precarregades o diners en efectiu per a la compra de roba i calçat d’hivern per a infants.
Ajudes retorn a l’escola: entregues econòmiques a famílies per la compra de material escolar, llibres, equipaments escolars, quotes d’inscripció i material, quotes d’AMPA, etc. Amb l’objectiu de cobrir les necessitats d’escolarització evitant situacions de desigualtats en l’àmbit escolar.

Mesures d’acompanyament

Les ajudes per a la cobertura de necessitats bàsiques tenen vinculades mesures d’acompanyament per treballar la prevenció i suport de les famílies, amb tallers i formacions, com l’Escola de pares i mares, espai on es realitzen tallers amb pares i mares per treballar diferents habilitats que afavoreixin la parentalitat positiva vers el creixement i desenvolupament dels infants en l’àmbit familiar.
També desenvolupem tallers i formacions d’educació alimentària per promoure una alimentació saludable, econòmica i sostenible adreçada a la prevenció i millora de la salut dels infants.