Dia Mundial de l’Alimentació

380.000 persones a Catalunya, malgrat tenir feina, no arriben a final de mes. Tot i així, els catalans desaprofitem de mitjana 35kg de menjar per persona cada any, el que suposa fins a 112€ llençats a la brossa. Aprendre unes pautes responsables a l’hora de fer la compra, així com adquirir l’hàbit d’una alimentació saludable, són una forma de reduir el malbaratament.


A Creu Roja Barcelonès Nord, treballem la nutrició i els hàbits saludables amb les famílies i persones que atenem, les quals passen per una situació difícil, per aprendre a comprar més sa i barat, i controlar possibles malalties cròniques, on l’alimentació saludable és primordial. I tot això ho fem a través de diversos projectes que avui, Dia Mundial de l’Alimentació, volem recordar:

Assessorament nutricional

Des de fa uns mesos, oferim un servei d’assessoria nutricional a les persones participants de diversos projectes de Creu Roja. Tractem amb elles temes relacionats amb l’alimentació saludable, etiquetatge dels productes, compra responsable, l’educació alimentària i la relació entre patologies i alimentació, les al·lèrgies i intoleràncies, etcètera.

Cistella adaptada

Dins el Programa Municipal d’Aliments Solidaris, que desenvolupem juntament amb els Ajuntaments dels municipis de Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma, oferim uns lots d’aliments adaptats, en la mesura del possible, a la patologia de la persona beneficiària. Es tracta de persones, habitualment d’edat avançada, que pateixen més d’una malaltia, normalment crònica, i les quals no es poden desplaçar per motius de salut a recollir els aliments. L’entrega d’aquests lots es realitza cada 15 dies, i s’aprofita la visita al domicili per detectar possibles incidències de salut en la persona, i treballar-les amb un seguiment mèdic d’aquesta.

Aliments per a persones celíaques

Els productes sense gluten tenen un cost més elevat que la resta d’aliments, amb la qual cosa suposa una dificultat extra per a les famílies amb infants i adults celíacs que viuen una situació econòmica difícil. A través d’aquest programa, entreguem un cop al mes a aquestes famílies un lot amb aliments aptes per a ells, especialment centrant-nos en els infants celíacs, els quals necessiten aliments de primera necessitat aptes per a ells que els ajudin a créixer i desenvolupar-se de forma adequada.

Si t’agrada l’àmbit de la salut, els hàbits saludables i la nutrició i/o tens una formació vinculada a aquests àmbits, pots col·laborar amb el teu temps lliure en algun d’aquests projectes fent voluntariat amb nosaltres. Informa-te’n al 93 464 06 09. T’hi esperem!