“Dones en poder, dones apoderades”: l’experiència d’Helena Bayo, primera dona en dirigir l’òpera d’Estambul

La seva carrera professional suposa tot un exemple d’apoderament en un àmbit laboral encara avui dia amb molt poca presència de dones. És per això que parlarem amb ella sobre la importància de l’apoderament de la dona en tots els sectors de la societat, basant-se en la seva experiència en l’àmbit de la direcció musical,  el proper divendres 8 de març.

En motiu del Dia Internacional de la Dona, i dins el marc de la campanya de Creu Roja Joventut Dones en poder, dones apoderades, Helena Bayo oferirà una xerrada a les mares i joves del projecte d’Èxit Escolar, oberta també a altres joves de diversos centres de Santa Coloma de Gramenet i a totes les persones interessades.

Amb el seu èxit en un àmbit professional on la presència de les dones és ínfima, Helena Bayo ha aconseguit dirigir orquestres de renom internacional, i ser la primera dona al capdavant de l’òpera Süreyya d’Estambul. Parlarem amb ella sobre la seva lluita incansable per dedicar-se professionalment al que sempre ha volgut, trencant estereotips, i treballant per aconseguir la paritat en l’àmbit de la direcció musical i de molts altres sectors de la societat actual.

Informació concreta de l‘activitat /coffebreak:

Data: 8 de Març
Lloc: Oficina de Creu Roja a Santa Coloma de Gramenet (C/President Companys,1).
Hora: 17:30h a 18:30h

Biografia de la persona convidada

Helena Bayo és la Directora d’Orquestra catalana destacada per la seva trajectòria internacional en la direcció musical en Arts Escèniques. La seva direcció orquestral està vinculada al coneixement tècnic i artístic de la Dansa, la Veu i el Teatre. El seu repertori compren les gran Òperes, Ballets i Sarsueles que ha dirigit en l’àmbit internacional.

El passat mes de Gener, es va convertir en la primera dona que dirigeix una obra en l’Òpera Süreyya d’Estambul, amb l’obra “Don Quijote” de Massenet.

Pots llegir més sobre la seva trajectòria professional als mitjans  fent clic aquí