El curs de Dependent/a de Fleca i Cafeteria finalitza amb un 44% d’insercions en el mercat laboral

Després de 3 mesos de formació teòrica, de competències transversals i pràctiques, els i les alumnes del Curs de Fleca i Cafeteria- finançat a través del Programa Incorpora de La Caixa- han rebut aquesta setmana els certificats acreditatius del curs. A l’acte hi ha assistit en Ramon Calvet, formador tècnic del curs, la Rosa Marco, presidenta de l’assemblea del Barcelonès Nord i les tècniques d’ocupació. La valoració final ha estat molt positiva, ja que de les 16 persones que han realitzat les pràctiques, un 44% s’han inserit finalment en el món laboral.

El curs, que es va iniciar a les nostres oficines de creu Roja de Santa Coloma i va continuar a les instal·lacions del Gremi de Flequers de Barcelona, ha permès a un total de 18 persones millorar les seves habilitats socials i formar-se per poder treballar en el sector de la fleca i la cafeteria. Durant el curs s’han visitat també empreses del sector per conèixer de primera mà les tasques a realitzar.

Del les insercions totals aconseguides, gairebé totes han estat a la mateixa empresa de pràctiques, fet que demostra l’entusiasme, l’aprenentatge i les competències adquirides dels i les alumnes al llarg del curs. La resta d’alumnes que han realitzat la formació, segueixen a la recerca de feina, però amb més confiança i coneixements sobre el sector, que els permetran més opcions d’inserció.

Nou curs d’auxiliar de cambrer/a al febrer

A finals de febrer iniciem a la creu Roja un nou curs d’auxiliar de cambrer/a amb mòdul de cuina, que seguirà la mateixa metodologia, basada en una part de competències, una altra part tèorica i més tècnica i, finalment, pràctiques en restaurants i bars del sector.
Si estàs interessat o interessada en apuntar-te, pots contactar amb Isabel Simón a través del telèfon 93 464 06 09, o a través del correu isabel.simon@creuroja.org. T’hi esperem!