El Govern i la Creu Roja fan sensibilització de joves davant la COVID-19 en l’oci nocturn

Badalona és un dels 38 municipis on es desenvolupa aquesta acció, a través de 6 joves informadors/es i diverses persones voluntàries de l’entitat, que consciencien els joves badalonins sobre les mesures de prevenció i de protecció davant el coronavirus aquest estiu.

El Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya ha encarregat a la Creu Roja a Catalunya el desplegament d’un dispositiu d’un miler de persones, entre voluntàries i treballadores joves, per dur a terme una acció de sensibilització entre els joves davant la COVID-19 arreu de Catalunya i disminuir el risc de contagi, especialment en les trobades d’oci nocturn formals i informals dels joves durant l’estiu. L’objectiu és arribar a sensibilitzar fins a 95.400 joves.

En el cas de Badalona, la campanya porta en funcionament dues setmanes. Els informadors/es recorren els espais de les platges, parcs i zones més vinculades a l’oci dels joves, des de les 20h fins a la 1 de la matinada aproximadament, de dimarts a diumenge. Realitzen activitats de sensibilització in situ, d’educació i informació sobre el virus per fer front a possibles conductes de risc i distribueixen mascaretes protectores. Tot això, a través de dinàmiques participatives que busquen la implicació dels joves.

Durant les dues primeres setmanes de la campanya, l’equip ha realitzat unes 200 intervencions.

Equips de joves informadors/es

6 joves informadors/es han estat contractats a Badalona per realitzar aquesta tasca de sensibilització al municipi, que tindrà lloc fins a mitjans de setembre. L’equip es complementa també amb la participació d’una desena de persones voluntàries, creant així equips mixtos. En total, s’han contractat a tot Catalunya 212 persones d’entre 18 i 30 joves. Moltes d’elles provenen dels projectes d’Ocupació de la pròpia Creu Roja, de manera que també s’han inserit persones amb dificultats d’accés al mercat laboral.

La formació prèvia que han rebut el joves informadors/es per a dur aquesta acció de sensibilització consisteix en 4 mòduls formatius relacionats amb el Pla de Salut de la Creu Roja, la salut comunitària, els virus respiratoris emergents, elements, mesures i equips de protecció individual, les mesures de prevenció, sensibilització i contenció i habilitats i estratègies per a la sensiblització.

Amb tot, la iniciativa vol reduir el risc de contagi entre els joves després que s’hagi percebut un cert relaxament de les mesures per prevenir la COVID-19 durant l’estiu entre aquest col·lectiu.  L’acció de sensibilització al carrer, promoguda pel Departament de la Presidència, compta també amb missatges i situacions estiuenques per a les xarxes socials usant l’etiqueta #COVIDSPOILER.