El programa d’Èxit Escolar s’acomiada fins al setembre

 Ja han arribat les vacances d’estiu i, el programa d’Èxit Escolar, d’Infància i Joventut, també ha finalitzat aquesta  setmana. Els infants de primària de Santa Coloma que al llarg del curs  realitzen amb nosaltres activitats lúdiques i de  reforç escolar a les tardes, han celebrat l’últim dia jugant i berenant al parc fluvial del Besòs.

Els infants han arribat a les oficines de Creu Roja Barcelonès Nord de Santa Coloma, on habitualment passen la tarda  acompanyats d’un tècnic i diversos voluntaris per berenar i fer reforç  educatiu. Però l’últim dia de curs els esperaven  globus d’aigua, pintures i jocs diversos per gaudir d’una tarda diferent.

Després de la sortida al Parc Fluvial, els infants han tornat a l’aula per recollir els seus àlbums i carpetes, els quals han  anat elaborant al llarg del curs. Cada tarda durant l’últim any, els  voluntaris,  coordinats pel tècnic del projecte, els han  donat suport educatiu personalitzat, intentant adaptar les activitats i materials de reforç a les necessitats de cadascun, per  ajudar-los a  assolir amb  èxit els objectius de la seva etapa escolar i evitar el fracàs escolar, garantint així la igualtat  d’oportunitats.

 Programa d’èxit escolar

A través d’aquest programa atenem a 30 infants de Santa Coloma de Gramenet que tenen entre 6 i 12 anys, i als quals la seva situació els fa especialment vulnerables. Oferim un espai de  suport en l’escolarització realitzant activitats educatives i lúdiques, en què es fomenta l’aprenentatge de nous mètodes d’estudi i el reforç dels coneixements adquirits en l’àmbit escolar.

Mitjançant  dinàmiques i jocs també es potencia l’educació en valors i les relacions interpersonals positives per tal de millorar l’ autoestima dels infants. Amb aquest projecte, evitem el fracàs escolar proporcionant l’ajuda educativa necessària per tal que els infants puguin assolir amb èxit els objectius de l’educació obligatòria; sent aquest un projecte d’acció preventiva davant de situacions de risc, ja que l’educació és la base de la inclusió social.