Els alumnes del curs d’obrador de fleca, a punt de començar les pràctiques en empresa

Els i les 11 alumnes del curs d’Obrador de Fleca del Punt Formatiu Incorpora a Santa Coloma de Gramenet, finançat per La Caixa, arriben ja a la part final de la formació. D’aquí una setmana, començaran les pràctiques en diversos obradors de pa amb l’objectiu d’inserir-se en el sector, com és el cas d’en Daniel Moreno, que veu el curs com una nova oportunitat laboral.

En Daniel estava a l’atur des del mes de març. Anteriorment havia treballat en l’àmbit de la cuina i l’hostaleria, però mai en el sector de la fleca, tot i que ja li cridava l’atenció des de feia temps. A través d’aquest curs del Punt Formatiu Incorpora a Santa Coloma de Gramenet, gestionat per Creu Roja Barcelonès Nord i amb el suport formatiu del Gremi de Flequers, ara ha trobat una nova oportunitat professional que no vol deixar escapar.

Al llarg del curs, que té una duració total de tres mesos, en Daniel i els 10 companys i companyes que s’estan formant han treballat diversos mòduls teòrics i pràctics, relacionats amb el sector de l’obrador de fleca però també amb les competències transversals, molt útils en qualsevol situació de cerca de feina i en el dia a dia a personal, tal i com explica el Daniel: “a més de la part relacionada directament amb què cal saber per treballar en l’àmbit de l’obrador de fleca, hem après també altres eines molt útils per conèixer la situació actual del mercat laboral, el que demanen les empreses, i la responsabilitat o les tècniques de comunicació que ens poden ajudar molt a mantenir una feina”.

Després d’aquest mòdul inicial de competències, que va tenir lloc a les oficines de Creu Roja de Santa Coloma, els alumnes es van desplaçar durant tres setmanes a les instal·lacions del Gremi de Flequers, on van continuar la formació tècnica per aprendre les fórmules i els processos bàsics d’elaboració dels diferents tipus de pans. Tot una experiència molt enriquidora per als participants: “primer apreníem les fórmules que cal seguir i els processos que cal respectar per a la fabricació del pa, i juntament amb les indicacions del professor, durant vàries sessions fèiem pa que després ens emportàvem a casa, i la veritat és que ens quedaven bons”, explica el Daniel.

Ara tocarà posar en pràctica tots aquests coneixements en obradors reals, per finalitzar la formació i assolir l’objectiu final: convertir-se en professionals de l’obrador de fleca. Des d’aquí desitgem molta sort als 11 participants que, de ben segur, arribaran a les pràctiques amb confiança, seguretat i els coneixements necessaris per superar-les amb èxit!

De cara al Gener tornarem a posar en marxa altres formacions. Si estàs a l’atur i cerques feina, truca’ns al 93 464 06 09 i t’informarem.