Els infants de l’Hospital Germans Trias entraran a quiròfan amb un cotxe elèctric

La compra del vehicle elèctric ha estat possible gràcies a la donació econòmica que un particular ha fet a Creu Roja Barcelonès Nord, entitat que gestiona en aquest hospital un projecte d’acompanyament per als infants ingressats i les seves famílies.  La presentació s’ha fet aquest dimarts 19 de febrer a la Ciberaula i ha comptat amb la presència de Rosa Marco, presidenta de Creu Roja Barcelonès Nord, i el dr. Carlos Rodrigo, director clínic de Pediatria de l’Hospital Germans Trias.

A partir de la propera setmana, els infants que entrin al quiròfan de l’Hospital Germans Trias ho faran d’una forma més divertida, substituint el llit d’hospital per un vehicle elèctric a la seva mida. Es tracta d’una iniciativa innovadora que poc a poc s’està introduint en els serveis de pediatria d’alguns hospitals, i que ara arriba a Germans Trias, gràcies a la col·laboració amb l’entitat Creu Roja Barcelonès Nord. L’objectiu és que els infants puguin reduir l’estrès i la por que els comporta l’entrada a quiròfan.
“Des de fa anys s’està intentant desdramatitzar la cirurgia, especialment, el moment de separació del nen o nena amb els pares. En aquest sentit el cotxe ens pot ajudar molt a què l’infant visqui l’experiència de manera divertida”, explica Marta de Diego, cap de Servei de Cirurgia Pediàtrica de l’Hospital Germans Trias.
L’acte de donació del vehicle ha tingut lloc aquest dimarts, 19 de febrer, a les 11 h a la Ciberaula de la 7a planta de Pediatria de l’Hospital, i ha comptat amb la presència de Rosa Marco, presidenta de Creu Roja Barcelonès Nord; el Dr. Carlos Rodrigo, director clínic de Pediatria; la Dra. Maria Méndez, cap del Servei de Pediatria; la Dra. Marta de Diego, cap del Servei de Cirurgia Pediàtrica, i la Dra. Irene Jiménez, cap de la Unitat d’Atenció a la Ciutadania de Germans Trias.

Conduint el Rayo McRuti

La compra del cotxe elèctric de joguina, batejat com a Rayo McRuti, ha estat possible gràcies a la donació econòmica que un particular ha fet a Creu Roja Barcelonès Nord, i s’ha retolat amb la col·laboració de l’empresa Lost Simetry.
El cotxe, que estarà aparcat a la 7a planta de la torre Maternal, la de Pediatria, conduirà les nenes i nens fins els quiròfans de la 1a planta. El vehicle és teledirigit i està pensat per a infants a partir dels tres anys.

Creu Roja Barcelonès Nord i l’Hospital Germans Trias

L’ingrés en un hospital pot comportar en la persona un procés crític que la porta a sentir-se desvinculada de la seva activitat diària. En els nens i nenes, aquest procés esdevé tan o més significatiu que en un adult. Per aquest motiu, els serveis que creu Roja ofereix a l’hospital estan especialment pensats per fer-los passar una estada el més agradable possible.

Amb aquest objectiu, Creu Roja Barcelonès Nord desenvolupa a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona el projecte d’acompanyament lúdic per a infants i adolescents hospitalitzats, així com per oferir un espai de respir a les seves famílies. Aquesta tasca la realitzen diversos voluntaris i voluntàries de Creu Roja, amb el suport de la tècnica responsable del projecte, mitjançant el qual s’ofereixen diferents activitats i serveis, com ludoteques mòbils, reforç escolar o animació, entre d’altres.

Al llarg de 2018 s’han atès des d’aquest servei a gairebé 1.000 infants.