Els joves d’Èxit Escolar retornen a les sessions d’acompanyament educatiu de forma telemàtica

Els joves de secundària del projecte d’Èxit Escolar retornen, de forma telemàtica, a les sessions d’acompanyament educatiu amb voluntariat. De moment seran 10 joves que rebran acompanyament educatiu setmanalment, en grups reduïts de 2 o 3 participants per sessió, gràcies al suport de 4 persones voluntàries. Per garantir la connexió dels joves en les sessions, s’han entregat targetes SIM per aquells participants que no disposen d’internet a casa.

Foto d'arxiu

Foto d’arxiu

Ja han passat dos mesos des que els infants i joves del projecte d’Èxit Escolar no poden assistir presencialment a l’escola ni a les instal·lacions de Creu Roja. Des de les primeres setmanes de confinament, des de Creu Roja s’ha mantingut el contacte amb els menors i les famílies, fent seguiment periòdic amb elles i detectant dificultats a l’hora de realitzar el seguiment del curs acadèmic. Un d’aquests problemes ha estat la connexió a internet, per això des de l’entitat s’ha fet entrega de targetes SIM, que ara també permetran als joves realitzar online les sessions d’acompanyament educatiu amb els voluntaris.

Entre el grup de joves s’ha detectat una major necessitat de realitzar aquestes sessions de forma online, ja que el nivell educatiu a secundària requereix de més seguiment. Aquest retorn dels joves a les sessions de suport educatiu es suma a les activitats i reptes diaris que hem anat enviant a tots els infants i joves del projecte durant el confinament. També s’ha fet entrega a domicili de lots de dossiers d’activitats, manualitats i material escolar, així com de berenar per als menors d’aquestes famílies.

El Projecte d’Èxit Escolar

A través d’aquest projecte, atenem a 40 infants de Santa Coloma de Gramenet que tenen entre 6 i 16 anys,  la situació familiar dels quals els fa especialment vulnerables. Oferim un espai de suport en l’escolarització realitzant activitats educatives i lúdiques, en les quals es fomenta l’aprenentatge de nous mètodes d’estudi i el reforç dels coneixements adquirits en l’àmbit escolar.

Ara i sempre, seguim treballant per garantir la igualtat d’oportunitats educatives des de la infància.