Engeguem dos nous projectes d’atenció a persones en risc de vulnerabilitat

Aquest mes d’abril comencem un programa d’atenció psicològica i acompanyament per a dones que han patit violència de gènere i els seus fills. També posem en marxa “la cistella adaptada”, per mirar d’adaptar els hàbits alimentaris dels usuaris al seu estat de salut i a la seva edat.

Atenció a dones i infants víctimes de violència de Gènere

Amb aquest projecte, oferim suport psicosocial i acompanyament a dones víctimes de violència de gènere i prevenció i suport psicosocial per als infants exposats a aquesta situació. Mitjançant sessions de treball amb les mares soles, i a través de sessions de les mares amb els fills i filles, se’ls dona suport psicosocial i acompanyament per empoderar-les, així com les eines de prevenció i l’acompanyament necessari per als infants.

Està destinat a dones víctimes de violència de gènere, que no conviuen amb l’agressor, i que tenen fills i filles entre els 7 i 12 anys. Durant les sessions de treball amb les mares soles, els fills i filles estaran realitzant altres activitats d’entreteniment i descans amb voluntariat de la Creu Roja Barcelonès Nord, fins que la sessió amb les mares acabi. D’aquesta forma, els infants estaran durant aquesta estona acompanyats.

A més d’aquest nou projecte d’atenció a la dona, en aquest àmbit portem temps desenvolupant el servei d’atenció i protecció a víctimes de violència de gènere (ATENPRO): Servei de teleassistència mòbil per a dones en situació de violència de gènere que permet, només prement un botó, posar-se en contacte amb el Centre de Coordinació de la Creu Roja en cas d’emergència o necessitat.

Cistella adaptada

D’altra banda, al mes d’abril posem en marxa també un nou projecte que s’engloba dins l’àmbit de salut i aliments: la cistella adaptada. L’objectiu és adaptar, en la mesura del possible, el lot d’aliments que entreguem a domicili a persones grans i/o amb mobilitat reduïda. Mirem d’adaptar els aliments que conté el lot a la malaltia crònica de la persona que el rep i a la seva edat, fomentant que la seva alimentació sigui més saludable.

A més, el projecte contempla també una fase de seguiment, ja que es farà una tasca de coordinació amb els serveis d’infermeria dels centres de salut de les persones beneficiàries, per treballar en equip i poder fer un seguiment de la seva situació.

Si vols col·laborar com a voluntari/a en alguns d’aquests nous projectes o fer voluntariat en altres espais de Creu Roja al Barcelonès Nord, truca’ns al 93 464 06 09. T’hi esperem!