Exposició fotogràfica “Creu Roja, som voluntariat” a l’Hospital de Can Ruti

L’exposició consta de 12 fotografies realitzades per un voluntari de l’assemblea de Creu Roja Barcelonès Nord, Cesc Gudayol, les quals mostren diferents projectes de l’entitat i la tasca que el voluntariat duu a terme en el seu dia a dia. Es va inaugurar oficialment dilluns 3 de desembre, coincidint amb la setmana del Dia Mundial del Voluntariat (5 de desembre) i estarà a l’Hospital Germans Trias i Pujol fins a l’1 de gener.

El voluntariat és un dels principis fonamentals de Creu Roja. Són molts els voluntaris i voluntàries que, amb el seu suport diari als projectes d’atenció a diferents col·lectius, realitzen una tasca molt important a la societat. Sense la seva implicació i suport, Creu Roja no podria existir. És per això que sorgeix aquesta iniciativa fotogràfica, per donar a conèixer aquesta tasca tan important a la ciutadania i al personal laboral de l’hospital, i informar sobre les possibilitats de formar part d’aquest moviment humanitari a través del temps lliure.

La millor manera de mostrar aquesta tasca tan important del voluntariat és a través dels ulls d’un altre voluntari que, mitjançant la seva càmera fotogràfica, col·labora amb l’assemblea per donar suport en la comunicació. A través de l’objectiu de la càmera, ha pogut captar diversos moments que mostren la tasca diària del voluntariat, convertint-lo en el protagonista de cadascuna de les imatges.

Creu Roja Barcelonès Nord i l’Hospital Germans Trias i Pujol de Can Ruti

Des de 2016, Creu Roja Barcelonès Nord desenvolupa a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona els projectes d’Infància Hospitalizada i Cibercaixa, mitjançant els quals s’ofereixen diferents activitats i serveis als nens i nenes que han d’estar ingressats o que han de visitar el centre hospitalari, així com acompanyament als familiars, per aconseguir que la seva estància a l’Hospital sigui el més amena possible. Aquesta tasca la realitzen diversos voluntaris i voluntàries, amb el suport de la tècnica responsable del projecte.

Aquest mes de desembre, gràcies a la cessió d’un dels diversos espais expositius del centre hospitalari, la tasca de les actuals 150 persones voluntàries quedarà plasmada en la selecció de fotografies que expliquen la importància i el valor de la seva implicació. La inauguració oficial va tenir lloc el dilluns 3 de desembre.

Col·laboració amb HP

La impressió de les fotografies ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’empresa HP, que s’ha encarregat d’aquesta tasca. La col·laboració de l’autor de les fotografies, Cesc Gudayol, amb Creu Roja Barcelonès Nord es va iniciar fa diversos anys precisament a través d’una activitat de voluntariat corporatiu amb HP.

Us esperem al passadís dels ascensors, entrant per la porta principal de l’Hospital a l’esquerra, per visitarl’exposició on els voluntrais i voluntàries sou els protagonistes!