Exposició fotogràfica “Creu Roja, som voluntariat” al Campus de l’Alimentació de Torribera

Les fotografies, que es van exposar per primer cop a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Can Ruti, arriben ara al Campus de l’Alimentació de Torribera, i està ubicada al Hall principal de l’edifici de La Masia fins al 10 de maig. La iniciativa està acompanyada d’altres activitats de sensibilització i difusió del voluntariat en diferents espais del campus, així com d’una xerrada informativa per a tot l’alumnat i personal tècnic interessat, coincidint amb el Dia Internacional de la Creu Roja.

L’exposició consta de 12 fotografies realitzades per un voluntari de l’assemblea de Creu Roja Barcelonès Nord, Cesc Gudayol, les quals mostren diferents projectes de l’entitat i la tasca que el voluntariat duu a terme en el seu dia a dia. L’objectiu principal es donar a conèixer les oportunitats que ofereix el voluntariat entre l’alumnat i el professorat del campus, i el valor de poder col·laborar tant en projectes relacionats amb els hàbits saludables i la nutrició, així com en d’altres àmbits d’intervenció per atendre als col·lectius que més ho necessiten al territori.

A més de les fotografies, que es mostraran al Hall de l’edifici de La Masia durant dos setmanes, també s’ha realitzat una mostra del que suposa fer voluntariat a través d’unes ulleres de realitat virtual, les quals alumnat i professorat han pogut provar avui al campus.

Actualment, l’assemblea de Creu Roja al Barcelonès Nord consta de 180 persones voluntàries, una xifra que pot semblar elevada, però que no es correspon amb les necessitats reals d’intervenció. L’entitat espera que aquesta xifra augmenti per fer front a les gairebé 8.000 persones ateses al llarg d’un any als municipis de Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Adrià del Besòs.

Creu Roja Barcelonès Nord i el Campus de l’Alimentació de Torribera

Una de les tasques principals de la Creu Roja des dels seus inicis, és la difusió i sensibilització de la salut per a tota la ciutadania, especialment per a les persones en risc de vulnerabilitat, com per exemple els hàbits alimentaris saludables, punt que comparteix amb el Campus de l’Alimentació de Torribera. En aquest sentit, els llaços entre ambdues institucions sempre han estat vinculats a aquest objectiu, amb la creació de convenis de pràctiques amb els alumnes interessats en posar a prova els seus coneixements en l’àmbit de la intervenció social, així com a través de formacions i xerrades vinculades a la salut.

Col·laboració amb HP

La impressió de les fotografies ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’empresa HP, que s’ha encarregat d’aquesta tasca. La col·laboració de l’autor de les fotografies, Cesc Gudayol, amb Creu Roja Barcelonès Nord, es va iniciar fa diversos anys a través d’una activitat de voluntariat corporatiu amb aquesta empresa. Des de llavors, la seva tasca fotogràfica s’ha tornat indispensable per plasmar el dia de l’entitat.