“Ha estat la meva primera experiència laboral i he guanyat confiança en mi mateix”

Daniel Villavicencio Franco, alumne del curs d’auxiliar de comerç polivalent amb manipulació d’aliments, cofinançat pel Fons Social Europeu.

8 dels 14 joves que han finalitzat la formació d’Auxiliar de comerç polivalent amb manipulació d’aliments el mes de novembre, han aconseguit una oportunitat en el mercat laboral i, a dia d’avui, estan treballant en diferents empreses del sector. És el cas d’en Daniel que, després de realitzar les pràctiques a la botiga Muy Mucho, ha aconseguit un contracte laboral estable.

En Daniel estava inscrit a Garantia Juvenil, a la cerca de feina, i quan va veure la possibilitat de fer aquest curs amb pràctiques, no va dubtar en apuntar-se: “per a mi ha estat la meva primera experiència laboral, i m’ha fet guanyar confiança en mi mateix. Ara sé que tinc possibilitats reals d’inserció en aquest àmbit”.

Després de tres mesos on han treballat competències personals, una part teòrica i per últim 80 hores de pràctiques en diverses empreses, els alumnes com en Daniel han tingut l’oportunitat de conèixer de primera mà el sector, assolint noves competències i la confiança necessària per poder inserir-se realment: “és un curs molt complet, que he vist com una molt bona oportunitat, perquè d’una banda, amb la part teòrica aprens tots els coneixements necessaris per després fer les pràctiques i acabar-les amb una veritable possibilitat que et contractin, com ha estat en el meu cas. D’altra banda, a l’hora de buscar feina, fer aquest curs em dona més punts que a d’altres persones sense experiència. Jo recomano a tots els joves que estiguin buscant feina, inscrits en garantia juvenil, que facin aquest tipus de formació, per aconseguir un contracte laboral després amb èxit”.

La visió positiva d’en Daniel la comparteix també David Mena, cap de la botiga Muy Mucho de Badalona: “Ja havíem col·laborat amb altres alumnes que venen aquí a fer pràctiques en cursos anteriors, i ha anat molt bé. I en el cas concret del David, ha estat una molt bona experiència i estem molt contents amb ell, des del primer dia de les pràctiques. Sempre ha estat molt disposat a treballar i aprendre, i com en el cas d’altres alumnes en pràctiques que arriben des del curs de Creu Roja, venen amb més confiança en sí mateixos, gràcies a les competències adquirides en la part prèvia del curs”.

Durant les setmanes que ha estat amb ells a la botiga, el Daniel ha pogut aprendre i provar cadascuna de les diferents tasques que realitzen a la botiga, des de magatzem, fins a caixa, passant per atenció al client, escaparatisme, etiquetatge… I sempre amb molta confiança. Fet que ara li ha permès continuar amb un contracte laboral en aquest àmbit.

“Ja tenia bones expectatives de les pràctiques abans de fer-les, però s’han superat totes, ja que ha estat una molt bona experiència. La relació amb els companys ha estat genial, sempre m’han ajudat amb qualsevol dubte i m’han ensenyat molt.

D’altra banda, he pogut estar en diverses tasques de la botiga, i això m’ha donat molts coneixements i experiència de cara al món laboral”. Ara ha començat una nova etapa, la qual compaginarà amb els seus estudis, ja que el seu objectiu és seguir estudiant, però mantenint el suport econòmic que li permet una feina.

Aquest itinerari formatiu s’ha realitzat dins el marc del Programa Operativo de Empleo Juvenil 2014-2020 (POEJ) cofinançat pel Fons Social Europeu.