Infants atesos per la Creu Roja participen a la 2ª edició del Campus de Futbol Behappy de la FCF

Al campus, que té lloc a Santa Coloma de Gramanet, hi participen noies i nois de les famílies en situació de vulnerabilitat que al llarg de l’any s’estan atenent a Creu Roja Barcelonès Nord i a Barcelona. Durant dues setmanes, els infants aprenen les tècniques d’aquest esport, al mateix temps que gaudeixen d’activitats a l’aire lliure durant les vacances.

42 nois i noies d’entre 6 i 13 anys, atesos per la Creu Roja, participen al Campus de Futbol Behappy, organitzat per la Fundació Privada de la Federació Catalana de Futbol (FCF). D’aquesta manera, es vol facilitar que infants de famílies amb dificultats socioeconòmiques puguin gaudir també d’aquesta activitat esportiva durant les vacances, en igualtat d’oportunitats, al mateix temps que es potencia l’esport i els hàbits saludables.

Els objectius del Campus són, d’una banda, fomentar valors educatius a través del joc, com el respecte, l’esforç, la disciplina, la companyia i el treball en equip, però a més de l’entrenament, durant el campus els infants realitzen també altres activitats educatives i visites a instal·lacions esportives. A més, es proporcionen tres àpats al dia (esmorzar, dinar i berenar) i es treballen els hàbits d’higiene personal.

Creu Roja treballa de forma multidisciplinar i integral amb les famílies ateses des de l’entitat. Així, es treballa amb tot el nucli familiar per donar resposta a les seves necessitats, que s’aborden des dels diversos àmbits d’intervenció de Creu Roja: suport en la cerca de feina i inserció laboral dels membres de la família a l’atur, ajudes de material i suport educatiu per fer front a l’exclusió escolar, o suport en temes de salut, entre d’altres. Els infants que participen al campus són els fills i filles de les famílies que al llarg de l’any han estat beneficiàries d’aquests projectes, perquè durant l’estiu puguin gaudir també de les seves vacances, sigui quina sigui la seva situació familiar.

Podeu veure el vídeo resum amb els testimonis d’alguns dels infants que hi participen, i trobar més imatges al web de la FCB