L’ UPC de Barcelona col·labora en la formació dels alumnes del curs d’Auxiliar d’Operacions amb Marbre

L’alumnat del curs d’Auxiliar d’Operacions amb Marbre, dins el Punt Formatiu Incorpora de La Caixa a Santa Coloma, ha finalitzat avui la formació sobre el programa Autocad, imprescindible per a la interpretació de plànols que utilitzen els operaris marbristes. Aquesta part del curs ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Universitat Politècnica de Barcelona( UPC- Àmbit Edificació de Barcelona ) que ha cedit les seves instal·lacions i el personal docent per poder fer ús del programa.

Durant dues setmanes, els alumnes han assistit a les instal·lacions de la Universitat Politècnica de Barcelona, que ha col·laborat amb Creu Roja Barcelonès Nord amb la cessió de l’aula, els ordinadors i el docent, per aprendre el funcionament del programa d’edició Autocad. En les 30 hores que ha durat la formació, els alumnes han pogut familiaritzar-se amb el programa, el qual necessitaran un cop treballin en l’àmbit del marbre per poder interpretar els plànols en les operacions de tall i d’elaboració dels acabats.

Curs en col·laboració amb la Federació Catalana de la Pedra

El curs d’Auxiliar d’Operacions amb Marbre va començar al febrer amb el mòdul de competències transversals i de millora de les competències professionals, a través de classes impartides per voluntariat i personal tècnic de Creu Roja. Després d’aquesta primera part de preparació, els alumnes van començar la part tècnica, impartida pels professionals de la Federació Catalana de la Pedra, i a meitats de maig, podran posar en pràctica els coneixements adquirits en diversos tallers especialitzats en les operacions amb marbre associats a la Federació Catalan de la Pedra. L’objectiu final és aconseguir la inserció laboral d’aquests alumnes en el sector del marbre, amb un contracte laboral.

Es tracta d’un àmbit professional amb altes possibilitats d’inserció un cop adquirits els coneixements previs que ofereix una formació com aquesta, i que permetran als alumnes iniciar el seu recorregut en aquesta professió.

Altres formacions del Punt Formatiu Incorpora de Santa Coloma

Al llarg de l’any, des del Punt Formatiu Incorpora de Creu Roja Barcelonès Nord, finançat per la Fundació bancària La Caixa, es realitzen diverses formacions dirigides a persones a l’atur, en recerca de feina i amb interès per formar-se en nous àmbits laborals i professionals. Tots aquests programes consten d’una part teòrica i de pràctiques en empresa.

A principis de maig comença el curs d’Auxiliar de Carnisseria, pel qual ja ha finalitzat aquesta setmana el període de selecció. Si vols més informació sobre els cursos d’ocupació de Creu Roja Barcelonès, truca’ns al 93 464 06 09!