La campanya “Vuelta al cole solidaria” permet a Creu Roja Barcelonès Nord repartir 111 lots de material escolar per al nou curs

Per a la tornada a l’escola d’enguany, Creu Roja Barcelonès Nord ha pogut entregar 111 lots de material escolar (motxilles, llibretes, bolígrafs…) per a que els infants i joves de les famílies vulnerables amb les que treballem puguin tornar a l’escola en igualtat de condicions. Això ha estat possible gràcies a tot el material recaptat al Carrefour de Montigalà durant els dos dies de la campanya “Vuelta al cole solidaria” de la Fundación Solidaridad Carrefour.

A més, des del Barcelonès Nord, aquest any s’han destinat també 2.894 euros d’ajudes econòmiques per al programa de lluita contra l’exclusió escolar, perquè les famílies vulnerables puguin fer front a les necessitats bàsiques relacionades amb la tornada a l’escola.

La tornada a l’escola suposa per a les famílies vulnerables una despesa econòmica difícil d’assolir pel que fa al preu de matrícules, la compra de material escolar, etcètera. Per ajudar a que els infants i joves d’aquestes famílies puguin tornar a l’escola en igualtat de condicions, Creu Roja ofereix diversos recursos que els ajudin a fer front a les despeses escolars. D’una banda, amb el suport de la Fundación Solidaridad Carrefour, a través de la campanya de recollida de material escolar “vuelta al cole solidaria”, que aquest any ha tingut lloc els dies 1 i 2 de setembre al seu supermercat de Montigalà. A través d’aquesta campanya, on diversos voluntaris de Creu Roja informaven als clients sobre la possibilitat de participar-hi, s’ha recaptat un total de 3442,40 euros en material escolar, que han permès crear 111 lots per repartir entre els infants i joves de 6 a 16 anys amb els que treballem als municipis de Sant Adrià, Badalona i Santa Coloma. El material recaptat (motxilles, llibretes, bolígrafs, entre d’altres) ha estat més que l’any anterior, en què es van repartir 88 lots.

Una altra manera de donar suport a les famílies ateses per la creu Roja en aquest àmbit és a través del Programa de lluita contra l’exclusió escolar, amb el qual s’han destinat aquest any 2.894 euros en ajudes econòmiques per a famílies en risc d’exclusió. Aquests diners són provinents dels fons d’una herència gestionada per Creu Roja Catalunya.  El programa, obert durant tot l’any per a les famílies amb dificultats d’aquest tipus amb les quals treballem, consisteix en l’entrega d’ajudes econòmiques per donar suport a la cobertura de necessitats bàsiques vinculades al retorn a l’escola d’ infants i joves que estan cursant educació primària o l’ESO (costos de matrícula, material escolar, llibres de text, AMPA…).

La campanya “Vuelta al cole solidaria” és una iniciativa de la Fundación Solidaridad Carrefour amb Creu Roja, mitjançant la qual s’incentiva als clients de tots els centres comercials Carrefour i establiments denominats “Mini” de tota Espanya que hi participin, perquè donin material escolar a la Creu Roja.

Tal i com ja es va fer en edicions anteriors, aquest any la Fundación Solidaridad Carrefour també ha entregat una quantitat fixa de 121.000 € en material escolar a la Creu Roja espanyola, independentment del que s’ha recaptat com a donació dels seus clients en els establiments participants de tot l’estat.