La Creu Roja al Barcelonès Nord reparteix joguines noves a 674 infants del territori

La campanya de joguines, de Creu Roja Joventut al Barcelonès Nord, està adreçada a infants d’entre 0 a 14 anys en situació de dificultat social, derivats la majoria pels serveis socials dels municipis de Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs. En total s’han repartit més de 2.440 joguines als dos municipis gràcies a la col·laboració de la ciutadania i de diverses entitats i empreses que s’han sumat a la recollida de joguines. Un total de 23 persones voluntàries al Barcelonès Nord han col·laborat en la sensibilització de la campanya, recollida, classificació i entrega de les joguines.

A la Creu Roja creiem en el joc com una de les vies més útils per a la difusió de qualsevol proposta educativa i pedagògica, per tant, invertim tots els nostres esforços per tal que cap infant es quedi sense joguines en aquestes dates tan significatives, ni durant tot l’any. Per això durant el mes de desembre hem portat a terme la campanya #ElSeusDretsEnJoc per a la recollida de donatius i de joguines noves, no bèl·liques i no sexistes.

A través de diverses accions solidàries als municipis durant el mes de desembre, s’han pogut repartir 2.442 joguines en lots adequats a les diverses edats dels 674 infants i joves als quals es destinen. En total hem pogut arribar a 315 famílies en tot el territori.

Els lots distribuïts enguany entre els diferents infants estan formats per dos joguines i un complement com un peluix o un altre tipus de joguina per als lots de nadons; dos joguines i dos complements per als infants de 3 a 8 anys; una joguina més dos complements com material escolar per als infants de 9 a 12 anys; i un joc cooperatiu més un complement de material escolar principalment per als joves de 13 i 14 anys.

A nivell de tota Catalunya, la campanya s’ha dut a terme a 400 municipis catalans, amb un resultat total de 68.000 joguines repartides per a 25.236 infants, gràcies a la implicació de més de 1.100 persones voluntàries i de la col·laboració ciutadana i de 583 empreses.

Tenim en compte el valor del Joc

La campanya de recollida de joguines de Creu Roja Joventut aposta per la potenciació dels valors com la joguina nova, per garantir que no hi hagi infants de primera ni de segona categoria; per una joguina educativa i no sexista, que fomenti la igualtat i la no discriminació per sexe; no bèl·lica ni violenta; sostenible i que fomenti el treball i el joc en equip.

Agraïment

L’entrega de joguines al territori ha estat possible gràcies a la tasca de les 23 persones voluntàries, i a  la participació ciutadana i de diverses entitats i empreses que han ajudat en la difusió de la campanya i en el recapte de joguines a través d’actes i accions diverses:

Santa Coloma de Gramenet: Escola de dansa Yolanda Valero, establiments i bars d’oci de la Nit Solidària (Línea Uno, Yesterday, Viva la Pepa, La Lola, Times, el 9 carrer i Inèdit), Escola de Música Can Roig i Torres, Escola Oficial d’Idiomes, La Bastida, CER Raval, DUET Fondo, DUET Can Zam, Associació de comerciants de Santa Coloma (trenet), Mercat Solidari en col·laboració amb AVV Riu Sud, Pavelló Nou Santa Coloma.

Sant Adrià del Besòs: R.C.D Espanyol, Bar SUAU, UBSA, PSC de Sant Adrià del Besòs, Castellers de Sant Adrià, Saita Diving Club, Covent Garden acadèmia, acadèmia de Ball Aerodance, Academia Espiral, Fira de Segona mà de Sant Adrià del Besòs.