Més de 20 persones noves voluntàries s’han incorporat al Pla Creu Roja Respon al Barcelonès Nord

Ha passat un mes des de que es va activar el Pla Creu Roja Respon Emergència Covid19 per donar resposta a les necessitats de la població més vulnerable. Tot i que l’atenció presencial i les activitats grupals han quedat aturades, des del Barcelonès Nord mantenim l’atenció telefònica a l’oficina i hem seguit treballant per garantir i ampliar l’atenció bàsica de les persones ateses en els diferents projectes de l’entitat, gràcies sobre tot a la implicació de les persones voluntàries.

Durant les primeres setmanes d’activació, han estat moltes les sol·licituds de persones que s’han posat en contacte amb nosaltres per sumar-se al voluntariat i donar un cop de mà durant aquesta situació d’emergència. Durant les primeres setmanes d’actuació, han estat més de 21 les persones que s’han incorporat a l’equip de voluntaris/àries de Creu Roja al Barcelonès Nord per donar suport en les entregues d’aliments als magatzems i a domicili, per distribuir medicació a domicili, o fer trucades de seguiment a les persones en situació de risc, entre d’altres activitats. En total, estan activades a dia d’avui 44 persones voluntàries, i la previsió per a les properes setmanes és que s’augmenti aquest número amb la incorporació de nous voluntaris/àries.

Dades d’activitat durant el primer mes d’activació

Gràcies a aquest suport del voluntariat, s’han distribuït a diverses estacions de metro del territori 5.300 mascaretes per a la població durant dos dies. Hem pogut atendre més de 220 peticions d’entregues de medicació a domicili per a pacients vulnerables de l’Hospital Esperit Sant de Santa Coloma, L’Hospital Municipal de Badalona i el CAP de Sant Adrià de Besòs.

Hem realitzat més de 1500 trucades de seguiment , prevenció i promoció de la salut des del nostre centre de contacte, des del qual escoltem, donem informació i consells a les persones usuàries de Creu Roja de tota Catalunya, juntament amb 56 centres de contacte més. A través d’aquestes trucades, detectem possibles noves necessitats a les quals mirem de donar resposta des dels diferents programes de l’entitat.

Des dels programes Municipals d’Aliments Solidaris de Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs, gestionats per Creu Roja en coordinació amb els serveis socials dels municipis, s’ha continuat treballant per repartir els lots quinzenals assignats a les famílies participants del programa, amb més de 1.100 lots entregats aquest primer mes.

Aquesta setmana, comencem també la distribució a domicili de lots de bolquers i alimentació infantil per a les famílies amb infants en situació vulnerable, en coordinació amb els Serveis Socials, així com la distribució a domicili de kits destinats als infants i joves d’Èxit Escolar, amb les famílies dels quals realitzem seguiment periòdic telefònicament.

Totes aquestes accions de resposta, i les que es seguiran desenvolupant en les properes setmanes, també vinculades al suport i orientació telemàtic des del servei d’ocupació, serien impensables sense la gran implicació de les persones voluntàries i la col·laboració de les entitats i empreses del territori. Junts, treballem per estar al costat, ara i sempre, de les persones.