Més de la meitat dels joves participants al curs de cambrers estan treballant ja en el sector

En José Merlo i el David Beltran són dos exemples dels joves que estan treballant com a cambrers de restaurant després d’haver realitzat a Creu Roja Barcelonès Nord el curs de “Cambrer de restaurant amb mòdul de cuina bàsica”. Com ells, més del 50% dels joves inscrits a garantia juvenil que el van cursar, han aconseguit inserir-se també al mercat de treball després de realitzar una formació teòrica i pràctiques en empresa.

El primer itinerari formatiu dirigit a joves inscrits a Garantia Juvenil de “Cambrer/a de restaurant amb mòdul de cuina bàsica” ha finalitzat amb èxit, ja que del total de 18 joves participants que han fet el curs complet, 10 estan treballant actualment en diferents empreses del sector.  Des del mes de febrer, aquest grup de joves han participat en diferents accions formatives amb l’objectiu de convertir-los en professionals del sector. En aquest sentit, han realitzat 90 hores de teoria, a través del qual han obtingut el títol de Cambrer/a de restaurant amb mòdul de cuina bàsica, el certificat de manipulació d’aliments i el certificat de prevenció de riscos laborals.

Aprenentatge d’anglès i pràctiques en empresa

A més, han participat en un mòdul d’anglès orientat al sector de la restauració, de 40 hores, i han pogut entrenar a través de diferents tallers les competències més importants per desenvolupar una bona feina en el perfil d’orientació i atenció al client, comunicació, treball en equip, i altres competències bàsiques que requereix el lloc de feina.

Per últim, han pogut posar en pràctica tots aquests coneixements adquirits al llarg del curs realitzant pràctiques en diferents empreses del sector de la restauració, amb una duració de 100 hores. D’aquesta manera, han pogut conèixer de ben a prop la realitat del sector, i adquirir l’experiència mínima necessària per optar a un lloc de treball.

Noves formacions al setembre

Al mes de setembre, iniciem el segon itinerari formatiu dirigit a joves d’entre 16 a 29 anys. En aquesta ocasió, formarem a un grup d’entre 15 i 20 persones en el Sector Comerç com a “Auxiliar de comerç polivalent amb manipulació d’aliments”. Amb aquesta formació, també es realitzaran pràctiques en empresa, i els participants podran adquirir les competències necessàries per treballar en diferents tipus de comerç, des de supermercats, botigues de joguines, perfumeria, roba, etcètera com a dependent/a, caixer/a, reposador/a o en el lloc d’atenció al client. Les possibilitats d’inserció en aquest sector són molt àmplies!

Encara queden places disponibles per cursar aquest segon itinerari formatiu. Posa’t en contacte amb nosaltres i informa’t si estàs interessat o interessada en trobar una oportunitat laboral en el sector comerç, mitjançant el telèfon 93 464 06 09 o a través del mail de la tècnica d’ocupació responsable: yolanda.martinez@creuroja.org. T’estem esperant!

Aquests itineraris s’emmarquen dins el programa “Mesures específiques per l’accés al treball- Formació per a la feina amb joves de Garantia Juvenil”, cofinançat pel Fons Social Europeu.