Exposició fotogràfica “Creu Roja, som voluntariat” a l’Hospital de Can Ruti

L’exposició consta de 12 fotografies realitzades per un voluntari de l’assemblea de Creu Roja Barcelonès Nord, Cesc Gudayol, les quals mostren diferents projectes de l’entitat i la tasca que el voluntariat duu a terme en el seu dia a dia. Es va inaugurar oficialment dilluns 3 de desembre, coincidint amb la setmana del Dia Mundial del Voluntariat (5 de desembre) i estarà a l’Hospital Germans Trias i Pujol fins a l’1 de gener.

(more…)

“El voluntariado me ha enriquecido muchísimo”

Raquel Montiel ha cumplido su primer año como voluntaria, y ahora nos hace un balance de cómo ha sido esta primera etapa, mucho más intensa de lo que se había imaginado en cuanto experiencias y sensaciones…

(more…)

Els alumnes del curs d’obrador de fleca, a punt de començar les pràctiques en empresa

Els i les 11 alumnes del curs d’Obrador de Fleca del Punt Formatiu Incorpora a Santa Coloma de Gramenet, finançat per La Caixa, arriben ja a la part final de la formació. D’aquí una setmana, començaran les pràctiques en diversos obradors de pa amb l’objectiu d’inserir-se en el sector, com és el cas d’en Daniel Moreno, que veu el curs com una nova oportunitat laboral.

(more…)

“Hem de dedicar-nos a donar un cop de mà als altres”

En Josep Ramon Dueso va arribar com a voluntari a Creu Roja fa 4 anys i mig, just abans de jubilar-se. Va incorporar-se a l’àmbit d’ocupació i, des de llavors, col·labora impartint tallers i activitats d’orientació per a la cerca de feina, i forma part del Comitè Comarcal de l’Assemblea del Barcelonès Nord com a vicepresident. En aquesta entrevista ens explica la seva experiència al llarg d’aquest anys i com el voluntariat és molt gratificant per a ell.

(more…)

Dia Mundial de l’alimentació

Segons dades de l’’11è estudi de l’Observatori de Creu Roja, el 44,5% de les persones ateses per la institució es troben en situació de pobresa crònica, és a dir, es troben en una situació de pobresa persistent. Les dificultats per trobar una feina segueixen sent una de les principals causes d’aquesta situació, que provoca dificultats per accedir a necessitats bàsiques com l’alimentació.

(more…)

Presentem als instituts el “joc de preguntes que mai ningú hauria de fer-se”

Cada minut que passa, 20 persones arreu del món es veuen obligades a deixar el seu país per motius aliens a la seva voluntat, segons dades d’ACNUR. Durant les Jornades per la Pau i la Cooperació “Obrint Fronteres”, organitzades per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Creu Roja Barcelonès Nord s’ha volgut sumar a les activitats de sensibilització i reflexió previstes, per tractar un tema molt actual que ens influeix a tots i totes: les migracions forçoses.

(more…)

La caminada popular “La Huella Solidaria” torna a Badalona per 4rt any consecutiu

Diumenge 7 d’octubre volem tornar a deixar petjada amb la quarta edició de “La Huella Solidaria”, oberta a persones de totes les edats. Els diners recaptats amb les inscripcions aniran íntegrament destinats al programa de Creu Roja contra la cronificació de la pobresa, donant suport en l’alimentació infantil al Barcelonès Nord. T’apuntes? En aquesta notícia t’expliquem com fer la inscripció!

Huella solidària Badalona (more…)

Un 67% dels joves que han participat als cursos d’ocupació han trobat feina aquest semestre

Obtenir la primera feina, o tornar al món laboral després d’un temps de cerca, són alguns dels objectius que persegueixen els i les joves inscrits a Garantia Juvenil (d’entre 16 a 29 anys) que participen en els cursos d’ocupació de Creu Roja.

(more…)

Infants atesos per la Creu Roja participen a la 2ª edició del Campus de Futbol Behappy de la FCF

Al campus, que té lloc a Santa Coloma de Gramanet, hi participen noies i nois de les famílies en situació de vulnerabilitat que al llarg de l’any s’estan atenent a Creu Roja Barcelonès Nord i a Barcelona. Durant dues setmanes, els infants aprenen les tècniques d’aquest esport, al mateix temps que gaudeixen d’activitats a l’aire lliure durant les vacances.

(more…)

Dia Mundial de les Persones Refugiades

Davant la crisi humanitària que durant l’última dècada sofreixen les milers de persones que es veuen obligades a deixar-ho tot enrere i a arriscar les seves vides per fugir de la guerra i de situacions de vulnerabilitat, Creu Roja ha prestat atenció humanitària a unes 200.000 persones arribades, sobretot a les costes d’Andalusia, Canàries, Ceuta i Melilla.

(more…)

Apoderar les dones i els infants que han patit violència masclista a través d’un programa d’acompanyament

El programa de Creu Roja, subvencionat per la Generalitat de Catalunya, ofereix suport psicosocial i acompanyament a dones que han patit o pateixen violència masclista, i prevenció i suport psicosocial per als infants exposats a aquesta situació. Està destinat a dones de Badalona que han patit violència masclista, que no conviuen amb l’agressor, i que tenen fills i filles entre els 7 i 12 anys, les quals són derivades des del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Ajuntament de Badalona).

(more…)

8 de maig: Dia Internacional de la creu Roja i la Mitja Lluna Roja

En aquest dia assenyalat, la institució humanitària vol agrair la tasca del voluntariat, socis i equip tècnic, indispensables del moviment arreu del món. Al Barcelonès Nord, la primera assemblea de Creu Roja es va constituir el 1902, i va ser a Badalona, la qual constava d’un consultori mèdic.

(more…)

Creu Roja Barcelonès Nord ofereix un taller sobre ciberbullying a 140 alumnes de 1er d’ESO del territori

2 de maig, Dia Mundial de la lluita contra l’assetjament escolar

 


(more…)

La Taula Sense Llar de Badalona demana voluntaris per al recompte del 16 de maig

La Taula Sense Llar de Badalona -integrada per les entitats socials Fundació Llegat Roca i Pi, Càritas Diocesana de Barcelona, Fundació Acollida i Esperança, Creu Roja del Barcelonès Nord i Fundació Mambré i per l’Ajuntament de Badalona– impulsa novament un recompte de persones sense sostre a la ciutat, com ja es va fer al 2016, amb el suport de la Federació d’Associacins de Veïns de Badalona (FAVB).

(more…)

Deduccions fiscals per les donacions a entitats sense ànim de lucre

Des del 4 d’abril ja es poden consultar online els tràmits per a la realització de Declaració de la Renda 2017. Si has fet donacions al llarg de l’any a la creu Roja o a d’altres entitats sense ànim de lucre, tens deduccions fiscals que t’interessa conèixer.

(more…)

Engeguem dos nous projectes d’atenció a persones en risc de vulnerabilitat

Aquest mes d’abril comencem un programa d’atenció psicològica i acompanyament per a dones que han patit violència de gènere i els seus fills. També posem en marxa “la cistella adaptada”, per mirar d’adaptar els hàbits alimentaris dels usuaris al seu estat de salut i a la seva edat.

(more…)

“Fue una experiencia muy bonita poder enseñar a los demás algo de lo que he aprendido”

Conocemos la historia de Yoleidy Quezada, ex alumna y profesora invitada en el programa de ocupación de Creu Roja. Con 28 años, está a punto de abrir su propio negocio de repostería, su verdadera vocación, y hoy nos explica cómo está siendo su camino como emprendedora.

(more…)

Nou programa d’ocupació per abordar l’atur des de l’atenció integral del nucli familiar

Creu Roja Barcelonès Nord inicia un nou programa d’ocupació: Itineraris Sociolaborals per a famílies amb especials dificultats. És el primer cop que es desenvolupa al territori un projecte d’ocupació d’aquestes característiques, ja que s’aborda la situació d’atur des d’una perspectiva familiar, atenent a tots els membres de la família des d’un enfocament sistèmic i multidisciplinar.

(more…)

El curs de Dependent/a de Fleca i Cafeteria finalitza amb un 44% d’insercions en el mercat laboral

Després de 3 mesos de formació teòrica, de competències transversals i pràctiques, els i les alumnes del Curs de Fleca i Cafeteria- finançat a través del Programa Incorpora de La Caixa- han rebut aquesta setmana els certificats acreditatius del curs. A l’acte hi ha assistit en Ramon Calvet, formador tècnic del curs, la Rosa Marco, presidenta de l’assemblea del Barcelonès Nord i les tècniques d’ocupació. La valoració final ha estat molt positiva, ja que de les 16 persones que han realitzat les pràctiques, un 44% s’han inserit finalment en el món laboral.

(more…)

La Creu Roja al Barcelonès Nord reparteix joguines noves a 674 infants del territori

La campanya de joguines, de Creu Roja Joventut al Barcelonès Nord, està adreçada a infants d’entre 0 a 14 anys en situació de dificultat social, derivats la majoria pels serveis socials dels municipis de Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs. En total s’han repartit més de 2.440 joguines als dos municipis gràcies a la col·laboració de la ciutadania i de diverses entitats i empreses que s’han sumat a la recollida de joguines. Un total de 23 persones voluntàries al Barcelonès Nord han col·laborat en la sensibilització de la campanya, recollida, classificació i entrega de les joguines.

(more…)

Marta López: “Si realmente quieres hacer voluntariado, encuentras el tiempo necesario para ello”

Marta tiene 19 años, y lleva ya tres como voluntaria. Empezó su actividad a raíz del Ciclo Formativo que estudiaba para técnica de personas en situación de dependencia (TAPD), pero una vez lo acabó, quiso seguir como voluntaria en el proyecto de Éxito Escolar, en el que a día de hoy continua. En esta entrevista nos explica su experiencia, y cómo las ganas por hacer voluntariado le permiten encontrar el tiempo para los demás, a pesar de estudiar y trabajar.

(more…)

“Ha estat la meva primera experiència laboral i he guanyat confiança en mi mateix”

Daniel Villavicencio Franco, alumne del curs d’auxiliar de comerç polivalent amb manipulació d’aliments, cofinançat pel Fons Social Europeu.

8 dels 14 joves que han finalitzat la formació d’Auxiliar de comerç polivalent amb manipulació d’aliments el mes de novembre, han aconseguit una oportunitat en el mercat laboral i, a dia d’avui, estan treballant en diferents empreses del sector. És el cas d’en Daniel que, després de realitzar les pràctiques a la botiga Muy Mucho, ha aconseguit un contracte laboral estable.

(more…)

Xerrades de sensibilització a les escoles de Santa Coloma sobre la higiene personal

Aquesta setmana hem començat les xerrades de sensibilització sobre la higiene personal en diversos centres educatius de Santa Coloma de Gramenet. Les xerrades s’emmarquen dins la Campanya de Nadal que l’Ajuntament impulsa per a la recollida de joguines noves i de materials d’higiene personal en benefici de la Creu Roja. Tot el que es recapti fins al 22 de desembre, es destinarà a les famílies del municipi amb les que treballem des de Creu Roja Barcelonès Nord, derivades per Serveis Socials i que viuen una situació d’especial vulnerabilitat.

(more…)

Juan Felipe Rodríguez, voluntario de Socorros y Emergencias: “Me gusta sentir que la persona a la que atiendes se va con una sonrisa en la cara”

Juan Felipe empezó su trayectoria como voluntario de Socorros y emergencias en 1972. Por motivos laborales, tuvo que dejarlo al poco tiempo, pero la inquietud por hacer voluntariado nunca le dejó de rondar por la cabeza y, en 2007, volvió a formar parte del equipo de voluntarios, hasta el día de hoy, en que sigue aportando su tiempo y sus conocimientos en el mismo ámbito de intervención. Técnico industrial y actualmente quiromasajista en el Instituto Guttmann, en esta entrevista nos explica su camino como voluntario y algunas de sus experiencias vividas a lo largo de estos años.

(more…)

Comença la segona part del curs de dependent de Fleca i Cafeteria a les instal·lacions del Gremi de Flequers

Aquesta setmana, els i les alumnes del PFI de Fleca i Cafeteria, en el marc del Punt Formatiu Incorpora de La Caixa, han començat la segona part del curs, basada en la formació tècnica, organitzada pel Gremi de Flequers de Barcelona. Després d’un mes on s’han iniciat en les competències transversals necessàries per treballar en el sector, ara la formació s’orienta especialment cap al lloc de treball.

(more…)

Pilar Valient, voluntària de Creu Roja Barcelonès Nord des de fa 5 anys: “El voluntariat ha estat la meva millor medicina”

Després d’estar 45 anys treballant en un forn de pa, la Pilar es va quedar sense feina el juliol de fa 5 anys. S’havia passat tota la vida treballant en el gremi de la fleca, i sempre en el mateix local de barri. Amb 58 anys, veia com el món laboral li tancava portes, però una nova experiència arribava per a ella: descobrir el voluntariat, el qual ens explica al llarg d’aquesta entrevista, ha estat un suport vital per a ella, i un canvi molt positiu en la seva mentalitat.

(more…)

Dia Internacional per a l’eradicació de la Pobresa

A Creu Roja Barcelonès Nord desenvolupem diversos projectes per combatre la pobresa, afavorint la inclusió social de les persones que actualment estan travessant un moment d’especial vulnerabilitat social; treballant amb aquestes famílies de forma integral, valorant tots els aspectes de la persona i descronificant les situacions de més risc d’exclusió social.

(more…)

Al gener serà obligatori per a tot el voluntariat haver presentat el Certificat negatiu de delictes sexuals

Al gener serà imprescindible per a tot el voluntariat haver presentat el certificat negatiu de delictes sexuals, independentment que estigui realitzant la seva activitat fora dels projectes d’infància. El motiu d’aquest canvi en la normativa és que sovint els voluntaris majors d’edat realitzen activitats conjuntament amb voluntaris menors. En aquest article t’expliquem com i a on demanar el certificat.

(more…)

La campanya “Vuelta al cole solidaria” permet a Creu Roja Barcelonès Nord repartir 111 lots de material escolar per al nou curs

Per a la tornada a l’escola d’enguany, Creu Roja Barcelonès Nord ha pogut entregar 111 lots de material escolar (motxilles, llibretes, bolígrafs…) per a que els infants i joves de les famílies vulnerables amb les que treballem puguin tornar a l’escola en igualtat de condicions. Això ha estat possible gràcies a tot el material recaptat al Carrefour de Montigalà durant els dos dies de la campanya “Vuelta al cole solidaria” de la Fundación Solidaridad Carrefour.

A més, des del Barcelonès Nord, aquest any s’han destinat també 2.894 euros d’ajudes econòmiques per al programa de lluita contra l’exclusió escolar, perquè les famílies vulnerables puguin fer front a les necessitats bàsiques relacionades amb la tornada a l’escola.

(more…)

Participa a la 3ª edició de la “La Huella Solidaria” en benefici de l’alimentació infantil

Ja et pots inscriure a la 3ª edició de la caminada “Huella Solidaria”, que tindrà lloc el proper diumenge 8 d’octubre a Badalona.
Els diners recaptats amb les inscripcions aniran íntegrament destinats al programa de la Creu Roja “Aliança Humanitària per l’Alimentació Infantil” al territori del Barcelonès Nord. Vine a gaudir d’un matí de solidaritat i esport per a totes les edats!

(more…)