La Creu Roja al Barcelonès Nord reparteix joguines noves a 674 infants del territori

La campanya de joguines, de Creu Roja Joventut al Barcelonès Nord, està adreçada a infants d’entre 0 a 14 anys en situació de dificultat social, derivats la majoria pels serveis socials dels municipis de Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs. En total s’han repartit més de 2.440 joguines als dos municipis gràcies a la col·laboració de la ciutadania i de diverses entitats i empreses que s’han sumat a la recollida de joguines. Un total de 23 persones voluntàries al Barcelonès Nord han col·laborat en la sensibilització de la campanya, recollida, classificació i entrega de les joguines.

(more…)

Marta López: “Si realmente quieres hacer voluntariado, encuentras el tiempo necesario para ello”

Marta tiene 19 años, y lleva ya tres como voluntaria. Empezó su actividad a raíz del Ciclo Formativo que estudiaba para técnica de personas en situación de dependencia (TAPD), pero una vez lo acabó, quiso seguir como voluntaria en el proyecto de Éxito Escolar, en el que a día de hoy continua. En esta entrevista nos explica su experiencia, y cómo las ganas por hacer voluntariado le permiten encontrar el tiempo para los demás, a pesar de estudiar y trabajar.

(more…)

“Ha estat la meva primera experiència laboral i he guanyat confiança en mi mateix”

Daniel Villavicencio Franco, alumne del curs d’auxiliar de comerç polivalent amb manipulació d’aliments, cofinançat pel Fons Social Europeu.

8 dels 14 joves que han finalitzat la formació d’Auxiliar de comerç polivalent amb manipulació d’aliments el mes de novembre, han aconseguit una oportunitat en el mercat laboral i, a dia d’avui, estan treballant en diferents empreses del sector. És el cas d’en Daniel que, després de realitzar les pràctiques a la botiga Muy Mucho, ha aconseguit un contracte laboral estable.

(more…)

Xerrades de sensibilització a les escoles de Santa Coloma sobre la higiene personal

Aquesta setmana hem començat les xerrades de sensibilització sobre la higiene personal en diversos centres educatius de Santa Coloma de Gramenet. Les xerrades s’emmarquen dins la Campanya de Nadal que l’Ajuntament impulsa per a la recollida de joguines noves i de materials d’higiene personal en benefici de la Creu Roja. Tot el que es recapti fins al 22 de desembre, es destinarà a les famílies del municipi amb les que treballem des de Creu Roja Barcelonès Nord, derivades per Serveis Socials i que viuen una situació d’especial vulnerabilitat.

(more…)

Juan Felipe Rodríguez, voluntario de Socorros y Emergencias: “Me gusta sentir que la persona a la que atiendes se va con una sonrisa en la cara”

Juan Felipe empezó su trayectoria como voluntario de Socorros y emergencias en 1972. Por motivos laborales, tuvo que dejarlo al poco tiempo, pero la inquietud por hacer voluntariado nunca le dejó de rondar por la cabeza y, en 2007, volvió a formar parte del equipo de voluntarios, hasta el día de hoy, en que sigue aportando su tiempo y sus conocimientos en el mismo ámbito de intervención. Técnico industrial y actualmente quiromasajista en el Instituto Guttmann, en esta entrevista nos explica su camino como voluntario y algunas de sus experiencias vividas a lo largo de estos años.

(more…)

Comença la segona part del curs de dependent de Fleca i Cafeteria a les instal·lacions del Gremi de Flequers

Aquesta setmana, els i les alumnes del PFI de Fleca i Cafeteria, en el marc del Punt Formatiu Incorpora de La Caixa, han començat la segona part del curs, basada en la formació tècnica, organitzada pel Gremi de Flequers de Barcelona. Després d’un mes on s’han iniciat en les competències transversals necessàries per treballar en el sector, ara la formació s’orienta especialment cap al lloc de treball.

(more…)

Pilar Valient, voluntària de Creu Roja Barcelonès Nord des de fa 5 anys: “El voluntariat ha estat la meva millor medicina”

Després d’estar 45 anys treballant en un forn de pa, la Pilar es va quedar sense feina el juliol de fa 5 anys. S’havia passat tota la vida treballant en el gremi de la fleca, i sempre en el mateix local de barri. Amb 58 anys, veia com el món laboral li tancava portes, però una nova experiència arribava per a ella: descobrir el voluntariat, el qual ens explica al llarg d’aquesta entrevista, ha estat un suport vital per a ella, i un canvi molt positiu en la seva mentalitat.

(more…)

Dia Internacional per a l’eradicació de la Pobresa

A Creu Roja Barcelonès Nord desenvolupem diversos projectes per combatre la pobresa, afavorint la inclusió social de les persones que actualment estan travessant un moment d’especial vulnerabilitat social; treballant amb aquestes famílies de forma integral, valorant tots els aspectes de la persona i descronificant les situacions de més risc d’exclusió social.

(more…)

Al gener serà obligatori per a tot el voluntariat haver presentat el Certificat negatiu de delictes sexuals

Al gener serà imprescindible per a tot el voluntariat haver presentat el certificat negatiu de delictes sexuals, independentment que estigui realitzant la seva activitat fora dels projectes d’infància. El motiu d’aquest canvi en la normativa és que sovint els voluntaris majors d’edat realitzen activitats conjuntament amb voluntaris menors. En aquest article t’expliquem com i a on demanar el certificat.

(more…)

La campanya “Vuelta al cole solidaria” permet a Creu Roja Barcelonès Nord repartir 111 lots de material escolar per al nou curs

Per a la tornada a l’escola d’enguany, Creu Roja Barcelonès Nord ha pogut entregar 111 lots de material escolar (motxilles, llibretes, bolígrafs…) per a que els infants i joves de les famílies vulnerables amb les que treballem puguin tornar a l’escola en igualtat de condicions. Això ha estat possible gràcies a tot el material recaptat al Carrefour de Montigalà durant els dos dies de la campanya “Vuelta al cole solidaria” de la Fundación Solidaridad Carrefour.

A més, des del Barcelonès Nord, aquest any s’han destinat també 2.894 euros d’ajudes econòmiques per al programa de lluita contra l’exclusió escolar, perquè les famílies vulnerables puguin fer front a les necessitats bàsiques relacionades amb la tornada a l’escola.

(more…)

Participa a la 3ª edició de la “La Huella Solidaria” en benefici de l’alimentació infantil

Ja et pots inscriure a la 3ª edició de la caminada “Huella Solidaria”, que tindrà lloc el proper diumenge 8 d’octubre a Badalona.
Els diners recaptats amb les inscripcions aniran íntegrament destinats al programa de la Creu Roja “Aliança Humanitària per l’Alimentació Infantil” al territori del Barcelonès Nord. Vine a gaudir d’un matí de solidaritat i esport per a totes les edats!

(more…)

Més de la meitat dels joves participants al curs de cambrers estan treballant ja en el sector

En José Merlo i el David Beltran són dos exemples dels joves que estan treballant com a cambrers de restaurant després d’haver realitzat a Creu Roja Barcelonès Nord el curs de “Cambrer de restaurant amb mòdul de cuina bàsica”. Com ells, més del 50% dels joves inscrits a garantia juvenil que el van cursar, han aconseguit inserir-se també al mercat de treball després de realitzar una formació teòrica i pràctiques en empresa.

(more…)

“Formar-me a Creu Roja m’ha donat l’empenta que necessitava per seguir endavant”

En Mario Jovanny Carmona va realitzar a Creu Roja Barcelonès Nord el curs d’Auxiliar de Magatzem el passat mes de febrer. Després de diversos mesos de la formació teòrica, va fer pràctiques en un supermercat Carrefour, on ha estat contractat. Ara porta ja gairebé dos mesos treballant, i ens explica en aquesta entrevista com el fet de tornar a formar-se i renovar-se l’han ajudat a donar un pas més en el tema laboral, així com també a la vida personal.

(more…)

Numeracions premiades al Sorteig d’Or Creu Roja 2017

Ahir dia 20 de juliol, es va celebrar a Santander el Sorteig de l’Or de la Creu Roja 2017. Els tres primers premis s’han repartit a Madrid, però a la província de Barcelona també han caigut diversos premis a les poblacions de Sabadell i Pineda de Mar

(more…)

Iban Diaz: “Mai és tard per començar a treballar a la cuina”

L’iban Diaz és el propietari, juntament amb la seva dona, Sara Blasco, del local de moda de Santa Coloma, l’hamburgueseria “1982”, i és el guanyador del concurs d’hostaleria Bartalent 2016. Tot i estar molt enfeinat, ahir ens va acompanyar per explicar la seva història en una xerrada als alumnes del curs Tastet de Cuina, com a exemple de professional i emprenedor de la restauració, àmbit laboral al qual s’ha incorporat fa pocs anys amb èxit. Durant dues hores, va donar consells molt interessants als i les joves que volen iniciar-se en aquesta professió i va respondre els seus dubtes.


(more…)

Aprofita l’estiu per formar-te amb la Creu Roja Barcelonès Nord

Busques feina? Vols formar-te en un sector laboral concret per una posterior inserció? Aquest mes de juliol a la Creu Roja del Barcelonès Nord pots apuntar-te als nous cursos de formació i inserció laboral gratuïts que hem preparat, amb pràctiques en empresa i possibilitats reals d’inserció:

Curs de bugaderia i tintoreria per a persones majors de 18 anys amb dificultats d’inserció laboral (amb pràctiques en empreses). Duració de juliol a l’octubre (descans a l’agost).

• Per a joves d’entre 16 a 29 anys, inscrits a garantia juvenil:
Curs d’auxiliar de comerç polivalent amb manipulació d’aliments, amb pràctiques en empreses (Duració de juliol al novembre, i a l’agost no hi ha classe).

(more…)

El programa d’Èxit Escolar s’acomiada fins al setembre

 Ja han arribat les vacances d’estiu i, el programa d’Èxit Escolar, d’Infància i Joventut, també ha finalitzat aquesta  setmana. Els infants de primària de Santa Coloma que al llarg del curs  realitzen amb nosaltres activitats lúdiques i de  reforç escolar a les tardes, han celebrat l’últim dia jugant i berenant al parc fluvial del Besòs. (more…)