Dia Mundial de l’Alimentació

380.000 persones a Catalunya, malgrat tenir feina, no arriben a final de mes. Tot i així, els catalans desaprofitem de mitjana 35kg de menjar per persona cada any, el que suposa fins a 112€ llençats a la brossa. Aprendre unes pautes responsables a l’hora de fer la compra, així com adquirir l’hàbit d’una alimentació saludable, són una forma de reduir el malbaratament.

(more…)

II Jornada de Gent Gran de Santa Coloma de Gramenet

En motiu del Dia Internacional de la Gent Gran, tindrà lloc la Segona Jornada de Gent Gran a Santa Coloma, que se celebrarà divendres 4 d’octubre,  per abordar el maltractament a aquest col·lectiu. Al llarg del matí, es desenvoluparan un seguit de tallers i xerrades dirigides als professionals de l’àmbit de l’atenció de la gent gran, i per la tarda gaudirem de ball i berenar per celebrar tots i totes plegats aquest dia.

(more…)

5 anys de la caminada popular “La Huella Solidaria”

Diumenge 6 d’octubre, el passeig marítim de Badalona serà el punt de partida de la cinquena edició de “La Huella Solidaria”, la caminada popular oberta a persones de totes les edats. Els diners recaptats amb les inscripcions aniran íntegrament destinats al programa de Creu Roja contra la cronificació de la pobresa, en l’àmbit d’atenció a la infància vulnerable del Barcelonès Nord.

(more…)

Nous cursos al Servei d’Ocupació de Creu Roja Barcelonès Nord

Estàs buscant feina? Vols formar-te en un àmbit laboral concret i amb possibilitats reals d’inserció? Al Setembre comencem nous cursos al Servei d’Ocupació de Creu Roja del Barcelonès Nord, 100% subvencionats. Si vols conèixer cadascuna d’aquestes formacions, i les possibilitats i condicions per insriure’t, t’informem en aquesta publicació:

(more…)

De la formació al món laboral, a través dels cursos d’ocupació de Creu Roja

“El camí per trobar feina ha començat a Creu Roja, amb tots els coneixements que he adquirit durant el curs” comenta la Isabel, de 50 anys i alumna del curs de Peó de Gestió de Residus, que ha començat a treballar. “Em sento molt capacitat per treballar en aquest sector”, ens explica el Gabriel, alumne de 21 anys que ha començat a treballar a la Deixalleria de Sant Feliu. Vols conèixer més sobre les seves històries d’èxit? Aquí ens ho expliquen:

(more…)

Dia Mundial de les Persones Refugiades

Segons dades d’ACNUR (Agència de l’ONU per als Refugiats), a mitjans de juny de 2018 hi havia més de 68.5 milions de persones desplaçades a la força en tot el món. Els conflictes, la violència generalitzada, les violacions de drets humans o les catàstrofes naturals, són les causes principals dels moviments de població.

Foto: classe de castellà per a persones nouvingudes

(more…)

Dia Mundial de Presa de Consciència de l’Abús i Maltractament a la Gent Gran

El maltractament a les persones grans és un problema social generalitzat que pot afectar a una persona independentment de la seva classe social. No obstant, s’acostuma a amagar perquè és considerat un assumpte essencialment privat. Per promoure la cultura del respecte i la protecció enfront aquesta problemàtica, la Creu Roja posa en marxa el projecte Bon Tracte a la Gent Gran.

(more…)

2 de Juny: jornada de portes obertes a les oficines de Creu Roja de Badalona

Diumenge 2 de juny, Creu Roja al Barcelonès Nord organitza un matí d’activitats i tallers per a tota la família a Badalona. L’objectiu de la jornada és donar a conèixer la tasca diària que realitza l’entitat a través de jocs i tallers per a totes les edats i d’unes ulleres de realitat virtual.

(more…)

Nou Projecte de Benestar Personal

A partir del mes maig, iniciem el projecte de Benestar Personal, en el qual es realitzaran sessions grupals setmanals per proporcionar coneixements i recursos a persones en situació de vulnerabilitat que atenem des de Creu Roja.

(more…)

L’ UPC de Barcelona col·labora en la formació dels alumnes del curs d’Auxiliar d’Operacions amb Marbre

L’alumnat del curs d’Auxiliar d’Operacions amb Marbre, dins el Punt Formatiu Incorpora de La Caixa a Santa Coloma, ha finalitzat avui la formació sobre el programa Autocad, imprescindible per a la interpretació de plànols que utilitzen els operaris marbristes. Aquesta part del curs ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Universitat Politècnica de Barcelona( UPC- Àmbit Edificació de Barcelona ) que ha cedit les seves instal·lacions i el personal docent per poder fer ús del programa.

(more…)

Campanya de sensibilització sobre el Bullying a diversos instituts badalonins, de la mà de Creu Roja

Coincidint amb el Dia Mundial de la Lluita contra el Bullying, durant tota aquesta setmana i fins el 7 maig, personal tècnic i voluntaris de Creu Roja al Barcelonès Nord impartiran diversos tallers per sensibilitzar sobre l’assetjament escolar (Bullying) entre els joves, una problemàtica que en els últims anys s’ha traslladat sobre tot a les xarxes socials, amb el que coneixem com “ciberbullying”.

(more…)

Exposició fotogràfica “Creu Roja, som voluntariat” al Campus de l’Alimentació de Torribera

Les fotografies, que es van exposar per primer cop a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Can Ruti, arriben ara al Campus de l’Alimentació de Torribera, i està ubicada al Hall principal de l’edifici de La Masia fins al 10 de maig. La iniciativa està acompanyada d’altres activitats de sensibilització i difusió del voluntariat en diferents espais del campus, així com d’una xerrada informativa per a tot l’alumnat i personal tècnic interessat, coincidint amb el Dia Internacional de la Creu Roja.

(more…)

Nou projecte de suport i assessorament a emprenedors que volen posar en marxa el seu propi negoci

El projecte d’ocupació Impulsa dona suport per tirar endavant i finançar la idea de negoci de persones emprenedores en situació de difícil inserció. També ofereix suport a persones amb un projecte empresarial o negoci ja en marxa i que necessitin assessorament per consolidar-lo en el mercat.

(more…)

“Dones en poder, dones apoderades”: l’experiència d’Helena Bayo, primera dona en dirigir l’òpera d’Estambul

La seva carrera professional suposa tot un exemple d’apoderament en un àmbit laboral encara avui dia amb molt poca presència de dones. És per això que parlarem amb ella sobre la importància de l’apoderament de la dona en tots els sectors de la societat, basant-se en la seva experiència en l’àmbit de la direcció musical,  el proper divendres 8 de març.

(more…)

Els infants de l’Hospital Germans Trias entraran a quiròfan amb un cotxe elèctric

La compra del vehicle elèctric ha estat possible gràcies a la donació econòmica que un particular ha fet a Creu Roja Barcelonès Nord, entitat que gestiona en aquest hospital un projecte d’acompanyament per als infants ingressats i les seves famílies.  La presentació s’ha fet aquest dimarts 19 de febrer a la Ciberaula i ha comptat amb la presència de Rosa Marco, presidenta de Creu Roja Barcelonès Nord, i el dr. Carlos Rodrigo, director clínic de Pediatria de l’Hospital Germans Trias.

(more…)

Nou projecte d’acompanyament i suport en l’estudi a joves que volen retornar al sistema educatiu reglat

Joves per l’Èxit és un projecte d’orientació i acompanyament educatiu per a joves que han abandonat de manera prematura els estudis i que volen retornar al sistema educatiu reglat. Està dirigit a joves a partir de 16 anys, interessats en obtenir el graduat d’ESO o que vulguin preparar-se per a realitzar les proves d’accés. També ofereix orientació i assessorament als joves que vulguin reincorporar-se als estudis però no tinguin clar què fer o com fer-ho.

(more…)

La Creu Roja al Barcelonès Nord reparteix joguines noves a 739 infants de Santa Coloma i Sant Adrià

La campanya de joguines, de Creu Roja Joventut al Barcelonès Nord, està adreçada a infants d’entre 0 a 14 anys en situació de dificultat social, derivats la majoria pels Serveis Socials dels municipis de Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs. En total s’han repartit més de 2.417 joguines als dos municipis, gràcies a la col·laboració de la ciutadania i de diverses entitats i empreses que s’han sumat a la recollida de joguines amb diverses activitats. 

(more…)

“Per fer voluntariat només cal passar de les paraules a l’acció”

La Marta Ruiz és tot un exemple d’energia. Als seus 22 anys, compagina els estudis de Criminologia i Psicologia amb la feina els caps de setmana i amb dos cursos d’idiomes. I encara li queda la tarda dels dijous per fer voluntariat sense deixar de banda el seu temps d’oci. Avui ens explica que, quan hi ha ganes d’ajudar els altres, és possible trobar el temps per fer-ho:

(more…)

Exposició fotogràfica “Creu Roja, som voluntariat” a l’Hospital de Can Ruti

L’exposició consta de 12 fotografies realitzades per un voluntari de l’assemblea de Creu Roja Barcelonès Nord, Cesc Gudayol, les quals mostren diferents projectes de l’entitat i la tasca que el voluntariat duu a terme en el seu dia a dia. Es va inaugurar oficialment dilluns 3 de desembre, coincidint amb la setmana del Dia Mundial del Voluntariat (5 de desembre) i estarà a l’Hospital Germans Trias i Pujol fins a l’1 de gener.

(more…)

“El voluntariado me ha enriquecido muchísimo”

Raquel Montiel ha cumplido su primer año como voluntaria, y ahora nos hace un balance de cómo ha sido esta primera etapa, mucho más intensa de lo que se había imaginado en cuanto experiencias y sensaciones…

(more…)

Els alumnes del curs d’obrador de fleca, a punt de començar les pràctiques en empresa

Els i les 11 alumnes del curs d’Obrador de Fleca del Punt Formatiu Incorpora a Santa Coloma de Gramenet, finançat per La Caixa, arriben ja a la part final de la formació. D’aquí una setmana, començaran les pràctiques en diversos obradors de pa amb l’objectiu d’inserir-se en el sector, com és el cas d’en Daniel Moreno, que veu el curs com una nova oportunitat laboral.

(more…)

“Hem de dedicar-nos a donar un cop de mà als altres”

En Josep Ramon Dueso va arribar com a voluntari a Creu Roja fa 4 anys i mig, just abans de jubilar-se. Va incorporar-se a l’àmbit d’ocupació i, des de llavors, col·labora impartint tallers i activitats d’orientació per a la cerca de feina, i forma part del Comitè Comarcal de l’Assemblea del Barcelonès Nord com a vicepresident. En aquesta entrevista ens explica la seva experiència al llarg d’aquest anys i com el voluntariat és molt gratificant per a ell.

(more…)

Dia Mundial de l’alimentació

Segons dades de l’’11è estudi de l’Observatori de Creu Roja, el 44,5% de les persones ateses per la institució es troben en situació de pobresa crònica, és a dir, es troben en una situació de pobresa persistent. Les dificultats per trobar una feina segueixen sent una de les principals causes d’aquesta situació, que provoca dificultats per accedir a necessitats bàsiques com l’alimentació.

(more…)

Presentem als instituts el “joc de preguntes que mai ningú hauria de fer-se”

Cada minut que passa, 20 persones arreu del món es veuen obligades a deixar el seu país per motius aliens a la seva voluntat, segons dades d’ACNUR. Durant les Jornades per la Pau i la Cooperació “Obrint Fronteres”, organitzades per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Creu Roja Barcelonès Nord s’ha volgut sumar a les activitats de sensibilització i reflexió previstes, per tractar un tema molt actual que ens influeix a tots i totes: les migracions forçoses.

(more…)

La caminada popular “La Huella Solidaria” torna a Badalona per 4rt any consecutiu

Diumenge 7 d’octubre volem tornar a deixar petjada amb la quarta edició de “La Huella Solidaria”, oberta a persones de totes les edats. Els diners recaptats amb les inscripcions aniran íntegrament destinats al programa de Creu Roja contra la cronificació de la pobresa, donant suport en l’alimentació infantil al Barcelonès Nord. T’apuntes? En aquesta notícia t’expliquem com fer la inscripció!

Huella solidària Badalona (more…)

Un 67% dels joves que han participat als cursos d’ocupació han trobat feina aquest semestre

Obtenir la primera feina, o tornar al món laboral després d’un temps de cerca, són alguns dels objectius que persegueixen els i les joves inscrits a Garantia Juvenil (d’entre 16 a 29 anys) que participen en els cursos d’ocupació de Creu Roja.

(more…)

Infants atesos per la Creu Roja participen a la 2ª edició del Campus de Futbol Behappy de la FCF

Al campus, que té lloc a Santa Coloma de Gramanet, hi participen noies i nois de les famílies en situació de vulnerabilitat que al llarg de l’any s’estan atenent a Creu Roja Barcelonès Nord i a Barcelona. Durant dues setmanes, els infants aprenen les tècniques d’aquest esport, al mateix temps que gaudeixen d’activitats a l’aire lliure durant les vacances.

(more…)

Dia Mundial de les Persones Refugiades

Davant la crisi humanitària que durant l’última dècada sofreixen les milers de persones que es veuen obligades a deixar-ho tot enrere i a arriscar les seves vides per fugir de la guerra i de situacions de vulnerabilitat, Creu Roja ha prestat atenció humanitària a unes 200.000 persones arribades, sobretot a les costes d’Andalusia, Canàries, Ceuta i Melilla.

(more…)

Apoderar les dones i els infants que han patit violència masclista a través d’un programa d’acompanyament

El programa de Creu Roja, subvencionat per la Generalitat de Catalunya, ofereix suport psicosocial i acompanyament a dones que han patit o pateixen violència masclista, i prevenció i suport psicosocial per als infants exposats a aquesta situació. Està destinat a dones de Badalona que han patit violència masclista, que no conviuen amb l’agressor, i que tenen fills i filles entre els 7 i 12 anys, les quals són derivades des del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Ajuntament de Badalona).

(more…)

8 de maig: Dia Internacional de la creu Roja i la Mitja Lluna Roja

En aquest dia assenyalat, la institució humanitària vol agrair la tasca del voluntariat, socis i equip tècnic, indispensables del moviment arreu del món. Al Barcelonès Nord, la primera assemblea de Creu Roja es va constituir el 1902, i va ser a Badalona, la qual constava d’un consultori mèdic.

(more…)