Dia Mundial de les Persones Refugiades

Avui és el Dia Mundial de les Persones Refugiades, un dia per reflexionar i fer visible la difícil situació que viuen milions de persones en tot el món, les quals  es veuen obligades a desplaçar-se de casa.

(more…)

Creu Roja distribuirà 60 targetes Respon a famílies vulnerables del Barcelonès Nord ateses per l’entitat

S’han distribuït ja 25 targetes precaregades amb 100€ per cobrir necessitats bàsiques d’alimentació i higiene, segons les necessitats de les famílies, en comerços de proximitat.

(more…)

Els joves d’Èxit Escolar retornen a les sessions d’acompanyament educatiu de forma telemàtica

Els joves de secundària del projecte d’Èxit Escolar retornen, de forma telemàtica, a les sessions d’acompanyament educatiu amb voluntariat. De moment seran 10 joves que rebran acompanyament educatiu setmanalment, en grups reduïts de 2 o 3 participants per sessió, gràcies al suport de 4 persones voluntàries. Per garantir la connexió dels joves en les sessions, s’han entregat targetes SIM per aquells participants que no disposen d’internet a casa.

Foto d'arxiu

Foto d’arxiu

(more…)

Creu Roja distribueix 2.500 lots d’aliments al Barcelonès Nord des de l’inici de la situació d’emergència

Creu Roja ha distribuït 2.500 lots d’aliments de primera necessitat per a les famílies en situació vulnerable del territori, a través dels Programes Municipals d’Aliments de Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet i Badalona, en coordinació amb els Serveis Socials. En comparació amb mesos anteriors, s’han repartit un total de 230 lots més degut a la situació d’emergència.

(more…)

Nou centre de distribució d’aliments a Badalona

El dispositiu s’obrirà demà al Pavelló Municipal d’Esports a través de l’acord establert entre el Club Joventut de Badalona i l’Ajuntament, i Creu Roja és l’entitat encarregada de la logística i entrega dels aliments a les famílies beneficiàries, en coordinació amb Serveis Socials. Té una durada prevista inicialment de dos mesos i atendrà a més de 600 famílies en situació vulnerable del municipi mitjançant l’entrega de lots d’aliments de primera necessitat. Per poder dur a terme l’operativa d’aquest servei, Creu Roja compta amb la participació d’un equip de gairebé 50 persones entre voluntariat i tècnics.

(more…)

Més de 20 persones noves voluntàries s’han incorporat al Pla Creu Roja Respon al Barcelonès Nord

Ha passat un mes des de que es va activar el Pla Creu Roja Respon Emergència Covid19 per donar resposta a les necessitats de la població més vulnerable. Tot i que l’atenció presencial i les activitats grupals han quedat aturades, des del Barcelonès Nord mantenim l’atenció telefònica a l’oficina i hem seguit treballant per garantir i ampliar l’atenció bàsica de les persones ateses en els diferents projectes de l’entitat, gràcies sobre tot a la implicació de les persones voluntàries.

(more…)

Pla Creu Roja Respon Emergència Coronavirus al Barcelonès Nord

Des de l’inici de l’emergència pel Covid19 fins al dia d’avui, Creu Roja ha posat en marxa una de les majors activacions dels recursos al llarg de la seva història per respondre a les necessitats de la població més vulnerable, a través de les assemblees locals i comarcals distribuïdes pel territori. En el cas del Barcelonès Nord, l’assemblea ha seguit treballant per garantir i ampliar l’atenció bàsica de les persones ateses en els diferents projectes de l’entitat, especialment per garantir les necessitats alimentàries. En aquesta notícia fem un resum de les dades d’aquestes dues primeres setmanes d’activació.

(more…)

2ª edició del curs de Gestió de Residus al mes de Març

Més de la meitat dels participants de la primera edició del Curs de Gestió de Residus van trobar feina en aquest sector, després de realitzar pràctiques en vàries empreses. Si vius a Badalona, estàs buscant feina i algun membre de la familiar a l’atur, et pot interessar aquesta formació, amb possibilitats reals d’inserció.

(more…)

Nou Programa d’inserció laboral destinat a dones en risc d’exclusió a Santa Coloma de Gramenet

El programa d’ocupació Puentes hacia el empleo: itinerarios por la igualdad promou la igualtat d’oportunitats en el mercat laboral de dones que pateixen discriminació múltiple i pertanyen a col·lectius de risc, i ofereix orientació laboral, acompanyament i capacitacions professionals per a la inserció en el mercat de treball d’aquestes dones.

(more…)

709 infants han rebut joguines aquest nadal al Barcelonès Nord amb la campanya #ElsSeusDretsEnJoc de Creu Roja

En total s’han repartit més de 2.800 joguines als municipis de Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs gràcies a la col·laboració de la ciutadania i de diverses entitats i empreses que s’han sumat a la recollida. La campanya de joguines, de Creu Roja Joventut al Barcelonès Nord, està adreçada a infants d’entre 0 a 11 anys en situació de dificultat social, derivats pels serveis socials dels dos municipis. 

(more…)

Dia Mundial de l’Alimentació

380.000 persones a Catalunya, malgrat tenir feina, no arriben a final de mes. Tot i així, els catalans desaprofitem de mitjana 35kg de menjar per persona cada any, el que suposa fins a 112€ llençats a la brossa. Aprendre unes pautes responsables a l’hora de fer la compra, així com adquirir l’hàbit d’una alimentació saludable, són una forma de reduir el malbaratament.

(more…)

II Jornada de Gent Gran de Santa Coloma de Gramenet

En motiu del Dia Internacional de la Gent Gran, tindrà lloc la Segona Jornada de Gent Gran a Santa Coloma, que se celebrarà divendres 4 d’octubre,  per abordar el maltractament a aquest col·lectiu. Al llarg del matí, es desenvoluparan un seguit de tallers i xerrades dirigides als professionals de l’àmbit de l’atenció de la gent gran, i per la tarda gaudirem de ball i berenar per celebrar tots i totes plegats aquest dia.

(more…)

5 anys de la caminada popular “La Huella Solidaria”

Diumenge 6 d’octubre, el passeig marítim de Badalona serà el punt de partida de la cinquena edició de “La Huella Solidaria”, la caminada popular oberta a persones de totes les edats. Els diners recaptats amb les inscripcions aniran íntegrament destinats al programa de Creu Roja contra la cronificació de la pobresa, en l’àmbit d’atenció a la infància vulnerable del Barcelonès Nord.

(more…)

Nous cursos al Servei d’Ocupació de Creu Roja Barcelonès Nord

Estàs buscant feina? Vols formar-te en un àmbit laboral concret i amb possibilitats reals d’inserció? Al Setembre comencem nous cursos al Servei d’Ocupació de Creu Roja del Barcelonès Nord, 100% subvencionats. Si vols conèixer cadascuna d’aquestes formacions, i les possibilitats i condicions per insriure’t, t’informem en aquesta publicació:

(more…)

De la formació al món laboral, a través dels cursos d’ocupació de Creu Roja

“El camí per trobar feina ha començat a Creu Roja, amb tots els coneixements que he adquirit durant el curs” comenta la Isabel, de 50 anys i alumna del curs de Peó de Gestió de Residus, que ha començat a treballar. “Em sento molt capacitat per treballar en aquest sector”, ens explica el Gabriel, alumne de 21 anys que ha començat a treballar a la Deixalleria de Sant Feliu. Vols conèixer més sobre les seves històries d’èxit? Aquí ens ho expliquen:

(more…)

Dia Mundial de les Persones Refugiades

Segons dades d’ACNUR (Agència de l’ONU per als Refugiats), a mitjans de juny de 2018 hi havia més de 68.5 milions de persones desplaçades a la força en tot el món. Els conflictes, la violència generalitzada, les violacions de drets humans o les catàstrofes naturals, són les causes principals dels moviments de població.

Foto: classe de castellà per a persones nouvingudes

(more…)

Dia Mundial de Presa de Consciència de l’Abús i Maltractament a la Gent Gran

El maltractament a les persones grans és un problema social generalitzat que pot afectar a una persona independentment de la seva classe social. No obstant, s’acostuma a amagar perquè és considerat un assumpte essencialment privat. Per promoure la cultura del respecte i la protecció enfront aquesta problemàtica, la Creu Roja posa en marxa el projecte Bon Tracte a la Gent Gran.

(more…)

2 de Juny: jornada de portes obertes a les oficines de Creu Roja de Badalona

Diumenge 2 de juny, Creu Roja al Barcelonès Nord organitza un matí d’activitats i tallers per a tota la família a Badalona. L’objectiu de la jornada és donar a conèixer la tasca diària que realitza l’entitat a través de jocs i tallers per a totes les edats i d’unes ulleres de realitat virtual.

(more…)

Nou Projecte de Benestar Personal

A partir del mes maig, iniciem el projecte de Benestar Personal, en el qual es realitzaran sessions grupals setmanals per proporcionar coneixements i recursos a persones en situació de vulnerabilitat que atenem des de Creu Roja.

(more…)

L’ UPC de Barcelona col·labora en la formació dels alumnes del curs d’Auxiliar d’Operacions amb Marbre

L’alumnat del curs d’Auxiliar d’Operacions amb Marbre, dins el Punt Formatiu Incorpora de La Caixa a Santa Coloma, ha finalitzat avui la formació sobre el programa Autocad, imprescindible per a la interpretació de plànols que utilitzen els operaris marbristes. Aquesta part del curs ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Universitat Politècnica de Barcelona( UPC- Àmbit Edificació de Barcelona ) que ha cedit les seves instal·lacions i el personal docent per poder fer ús del programa.

(more…)

Campanya de sensibilització sobre el Bullying a diversos instituts badalonins, de la mà de Creu Roja

Coincidint amb el Dia Mundial de la Lluita contra el Bullying, durant tota aquesta setmana i fins el 7 maig, personal tècnic i voluntaris de Creu Roja al Barcelonès Nord impartiran diversos tallers per sensibilitzar sobre l’assetjament escolar (Bullying) entre els joves, una problemàtica que en els últims anys s’ha traslladat sobre tot a les xarxes socials, amb el que coneixem com “ciberbullying”.

(more…)

Exposició fotogràfica “Creu Roja, som voluntariat” al Campus de l’Alimentació de Torribera

Les fotografies, que es van exposar per primer cop a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Can Ruti, arriben ara al Campus de l’Alimentació de Torribera, i està ubicada al Hall principal de l’edifici de La Masia fins al 10 de maig. La iniciativa està acompanyada d’altres activitats de sensibilització i difusió del voluntariat en diferents espais del campus, així com d’una xerrada informativa per a tot l’alumnat i personal tècnic interessat, coincidint amb el Dia Internacional de la Creu Roja.

(more…)

Nou projecte de suport i assessorament a emprenedors que volen posar en marxa el seu propi negoci

El projecte d’ocupació Impulsa dona suport per tirar endavant i finançar la idea de negoci de persones emprenedores en situació de difícil inserció. També ofereix suport a persones amb un projecte empresarial o negoci ja en marxa i que necessitin assessorament per consolidar-lo en el mercat.

(more…)

“Dones en poder, dones apoderades”: l’experiència d’Helena Bayo, primera dona en dirigir l’òpera d’Estambul

La seva carrera professional suposa tot un exemple d’apoderament en un àmbit laboral encara avui dia amb molt poca presència de dones. És per això que parlarem amb ella sobre la importància de l’apoderament de la dona en tots els sectors de la societat, basant-se en la seva experiència en l’àmbit de la direcció musical,  el proper divendres 8 de març.

(more…)

Els infants de l’Hospital Germans Trias entraran a quiròfan amb un cotxe elèctric

La compra del vehicle elèctric ha estat possible gràcies a la donació econòmica que un particular ha fet a Creu Roja Barcelonès Nord, entitat que gestiona en aquest hospital un projecte d’acompanyament per als infants ingressats i les seves famílies.  La presentació s’ha fet aquest dimarts 19 de febrer a la Ciberaula i ha comptat amb la presència de Rosa Marco, presidenta de Creu Roja Barcelonès Nord, i el dr. Carlos Rodrigo, director clínic de Pediatria de l’Hospital Germans Trias.

(more…)

Nou projecte d’acompanyament i suport en l’estudi a joves que volen retornar al sistema educatiu reglat

Joves per l’Èxit és un projecte d’orientació i acompanyament educatiu per a joves que han abandonat de manera prematura els estudis i que volen retornar al sistema educatiu reglat. Està dirigit a joves a partir de 16 anys, interessats en obtenir el graduat d’ESO o que vulguin preparar-se per a realitzar les proves d’accés. També ofereix orientació i assessorament als joves que vulguin reincorporar-se als estudis però no tinguin clar què fer o com fer-ho.

(more…)

La Creu Roja al Barcelonès Nord reparteix joguines noves a 739 infants de Santa Coloma i Sant Adrià

La campanya de joguines, de Creu Roja Joventut al Barcelonès Nord, està adreçada a infants d’entre 0 a 14 anys en situació de dificultat social, derivats la majoria pels Serveis Socials dels municipis de Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs. En total s’han repartit més de 2.417 joguines als dos municipis, gràcies a la col·laboració de la ciutadania i de diverses entitats i empreses que s’han sumat a la recollida de joguines amb diverses activitats. 

(more…)

“Per fer voluntariat només cal passar de les paraules a l’acció”

La Marta Ruiz és tot un exemple d’energia. Als seus 22 anys, compagina els estudis de Criminologia i Psicologia amb la feina els caps de setmana i amb dos cursos d’idiomes. I encara li queda la tarda dels dijous per fer voluntariat sense deixar de banda el seu temps d’oci. Avui ens explica que, quan hi ha ganes d’ajudar els altres, és possible trobar el temps per fer-ho:

(more…)

Exposició fotogràfica “Creu Roja, som voluntariat” a l’Hospital de Can Ruti

L’exposició consta de 12 fotografies realitzades per un voluntari de l’assemblea de Creu Roja Barcelonès Nord, Cesc Gudayol, les quals mostren diferents projectes de l’entitat i la tasca que el voluntariat duu a terme en el seu dia a dia. Es va inaugurar oficialment dilluns 3 de desembre, coincidint amb la setmana del Dia Mundial del Voluntariat (5 de desembre) i estarà a l’Hospital Germans Trias i Pujol fins a l’1 de gener.

(more…)

“El voluntariado me ha enriquecido muchísimo”

Raquel Montiel ha cumplido su primer año como voluntaria, y ahora nos hace un balance de cómo ha sido esta primera etapa, mucho más intensa de lo que se había imaginado en cuanto experiencias y sensaciones…

(more…)