Nou centre de distribució d’aliments a Badalona

El dispositiu s’obrirà demà al Pavelló Municipal d’Esports a través de l’acord establert entre el Club Joventut de Badalona i l’Ajuntament, i Creu Roja és l’entitat encarregada de la logística i entrega dels aliments a les famílies beneficiàries, en coordinació amb Serveis Socials. Té una durada prevista inicialment de dos mesos i atendrà a més de 600 famílies en situació vulnerable del municipi mitjançant l’entrega de lots d’aliments de primera necessitat. Per poder dur a terme l’operativa d’aquest servei, Creu Roja compta amb la participació d’un equip de gairebé 50 persones entre voluntariat i tècnics.

Demà dimarts 28 d’abril, es posa en marxa el nou centre d’entrega d’aliments al Pavelló Municipal d’Esports de Badalona per donar suport alimentari a famílies en situació vulnerable del municipi. A través d’aquest dispositiu, es proporcionarà un suport alimentari bàsic a les famílies derivades per Serveis Socials, a partir de l’entrega de lots d’aliments amb productes com llet, oli, pasta, cereals, conserves, fruita i verdures, entre d’altres. Aquestes entregues es realitzaran de forma quinzenal, durant tres dies a la setmana, en horari de matí i tarda, i seguint els protocols i mesures preventives corresponents tant per a les famílies beneficiàries com per al personal de Creu Roja.

El dispositiu compta també amb l’entrega de distribució d’aliments a domicili, mitjançant voluntariat de l’entitat, per aquelles persones que per motius de salut i/o prevenció, no poden desplaçar-se fins al Pavelló. En total, l’equip per dur a terme el dispositiu compta amb gairebé 50 persones voluntàries i tècniques que, dividides en torns, gestionaran les tasques logístiques de la realització dels lots, les entregues i les trucades a les famílies beneficiàries.

Amb aquest dispositiu Creu Roja, entitat humanitària especialitzada en emergències, suma esforços amb l’Ajuntament de la ciutat i posa a disposició la seva expertesa i els seus equips per donar resposta a les famílies en situació de vulnerabilitat degut a la crisi sociosanitària. Des de Creu Roja també volem agrair al Club Joventut de Badalona la seva generositat en cedir aquest espai tan emblemàtic en la ciutat per muntar aquest dispositiu d’emergència.

L’operativa d’aquest dispositiu d’aliments a Badalona es suma a la gestió que Creu Roja desenvolupa també als centres de distribució d’aliments de Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet, també en coordinació amb els Ajuntaments d’aquests municipis, a través dels quals s’ha fet entrega de més 1.200 lots d’alimentació a famílies durant les primeres setmanes del dispositiu d’emergència enfront a la COVID-19, mitjançant el Pla Creu Roja Respon.