Tornem a posar en marxa el programa de suport a dones i fills víctimes de violència de gènere

El programa de Creu Roja, subvencionat per la Generalitat de Catalunya, ofereix suport psicosocial i acompanyament a dones que han patit o pateixen violència de gènere, i prevenció i suport psicosocial per als infants exposats a aquesta situació.

Està destinat a dones que han patit violència de gènere, que no conviuen amb l’agressor, i que tenen fills i filles entre els 6 i 12 anys, les quals són derivades des de diferents recursos municipals de Badalona i Santa Coloma de Gramenet.

El programa consta de 13 sessions, de les quals en 10 es treballa paral·lelament amb les mares i els fills, i 3 sessions on es treballa de forma conjunta amb els dos grups per enfortir els vincles familiars que han quedat debilitats per la situació de violència. Els tallers i els espais on es desenvolupa el programa estan adaptats per garantir totes les mesures preventives enfront la Covid19.

Empoderamet de la dona i dels infants participants

L’objectiu del programa és, d’una banda, acompanyar i empoderar les dones que han patit violència per aconseguir la normalització de la seva vida quotidiana, creant un suport que les permeti anar superant la situació d’excepcionalitat que ha creat la violència patida, juntament amb d’altres suports comunitaris existents, per així impulsar aquest procés de canvi i empoderament.

En el cas dels infants, els quals són també supervivents d’una experiència traumàtica de violència, es vol donar un suport educatiu i terapèutic per promoure la seva resiliència, la seva força per recuperar-se d’aquesta situació viscuda, i detectar possibles dificultats a temps per superar-les amb èxit.

Altres Serveis de Creu Roja d’Atenció a la Dona

Des de Creu Roja gestionem també el Servei d’Atenció i Protecció a Víctimes de Violència de Gènere (ATENPRO), mitjançant el qual les dones víctimes de violència de gènere reben un terminal mòbil connectat les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, al centre d’atenció de la Creu Roja, que aporta suport psicosocial de professionals. Al Barcelonès Nord, actualment hi ha 73 altes d’aquest dispositiu, 23 de les quals s’han activat al 2020.

Aquests programes d’intervenció amb dones víctimes de violència de gènere es poden complementar també amb diferents projectes d’ocupació de l’entitat, que reforcen les seves competències personals i professionals de cara a incorporar-se al mercat laboral, i de guanyar, així, autonomia i confiança en elles mateixes.