Creu Roja


Programes d’Inclusió Social

Escola de mares i pares

A l’escola s’ofereix als pares i/o mares amb responsabilitats educatives familiars, resoldre dubtes, aprendre recursos i estratègies personals, emocionals i educatives , que facilitin el desenvolupament competent de les pròpies capacitats i habilitats parentals i marentals, i que a la vegada, permetin una implicació eficaç en la construcció d’una dinàmica familiar positiva.  Es realitza una xerrada al mes. També alguna activitat lúdica en família.

Persones migrants i refugiades

Donem suport i acollida integral a les persones i famílies refugiades i migrades amb l’objectiu de contribuir a millorar la seva qualitat de vida i afavorir el seu procés cap a la inclusió. Consulta aquí els programes d’atenció a persones migrants i refugiades.

Programes d’Aliments Solidaris

Amb aquests programes de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, de l’Ajuntament de Badlona i de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, proporcionem un suport alimentari per a les famílies que estan travessant una situació d’especial vulnerabilitat. Quinzenalment es reparteixen aliments de primera necessitat a les persones que venen derivades de serveis socials dels municipis. .

Assessorament nutricional

Oferim un servei d’assessoria nutricional individualitzat a les persones participants de diversos projectes de Creu Roja. Tractem amb elles temes:

  • D’alimentació saludable.
  • Etiquetatge dels productes.
  • Compra responsable.
  • Educació alimentària i la relació entre patologies i alimentació, les al·lèrgies i intoleràncies, etcètera.

Servei d’educadors de carrer. Programa d’atenció a les drogodependències a Sant Adrià de Besòs

Els educadors de carrer contribueixen a una millora de qualitat de vida dels usuaris/es drogodependents, oferint-los no només la reconducció al Centre d’Atenció Sociosanitari “El Local”, sinó també un espai d’escolta activa i assessorament. Al mateix temps s’ofereix al veïnat i entitats del barri de La Mina un recurs d’ assessorament, escolta i acollida per millorar la convivència.

Benestar personal

Programa que vol incidir directament en la salut emocional de les persones participants, promoure el seu creixement personal i el seu protagonisme social, a través del treball de les seves competències bàsiques mitjançant sessions grupals:

• Treball de competències personals i socials.
• Coneixement de l’entorn.
• Desenvolupament comunitari.
• Seguiment individual.

IMG_20181121_101012 CRHP_BancAliments_005 20191003_114656 CRHP_BancAliments_007