Educació

L’educació promou la igualtat i la inclusió social, i té un paper clau en la lluita contra la pobresa, millorant la salut, la nutrició i el benestar emocional, promovent la igualtat de gènere, l’èxit escolar, la pau i la democràcia. Atenem i sensibilitzem a infants i joves per promoure un futur millor a través de programes per combatre les desigualtats des de la infància i fer una conscienciació social i promoció d’hàbits saludables durant la joventut.

Què fem?

  • Atenció a infants i adolescents en situació de vulnerabilitat per prevenir el risc d’exclusió social
  • Promovem l’educació a través del joc dels infants
  • Promocionant hàbits saludables a través de tallers
  • Sensibilització mediambiental i consum responsable
  • Promovem relacions interpersonals i intergeneracionals
  • Fomenten l’educació intercultural i la coeducació

Programes

Programa de Suport a l’Alimentació Infantil

Davant del context de crisi econòmica, des de Creu Roja facilitem l’accés a una alimentació sana i equilibrada a infants que es troben en situació de vulnerabilitat. Mitjançant aquest programa se’ls facilita unes targetes de prepagament, carregades amb fons de la Creu Roja, perquè les famílies en situació vulnerable puguin comprar aliments i productes frescos en comerços de la seva localitat. Per complementar la distribució d’aquestes ajudes, també realitzem formacions amb les famílies per tal de garantir una alimentació saludable i una compra responsable.

Programa d’Èxit Escolar

Atenem a 40 infants de Santa Coloma de Gramenet que tenen entre 6 i 16 anys i en que la seva situació els fa especialment vulnerables. Oferim un espai de suport en l’escolarització  realitzant activitats educatives i lúdiques, en les quals es fomenta l’aprenentatge de nous mètodes d’estudi i el reforç dels coneixements adquirits en l’àmbit escolar. A través de dinàmiques i jocs també es potencia l’educació en valors i les relacions interpersonals positives per tal de millorar l’ autoestima dels infants. Amb aquest projecte evitem el fracàs escolar proporcionant l’ajuda educativa necessària per tal que els infants puguin assolir amb èxit els objectius de l’educació obligatòria; sent aquest un projecte d’acció preventiva davant de situacions de risc, ja que l’educació és la base de la inclusió social.

Campanya “La Joguina Educativa”

Garantir que tots els infants tinguin accés a una joguina nova i de qualitat pedagògica és un dels objectius d’aquesta campanya que portem a terme al Nadal. És per això que durant el mes de desembre portem a terme la campanya de recollida de joguines noves, adreçades a infants de 0 a 12 anys; promovent els valors de la solidaritat, la tolerància i la igualtat entre la població.
De forma paral·lela sensibilitzem als ciutadans del territori sobre la importància de la joguina educativa, donant-li el valor pedagògic adient, a l’hora que transmetem la importància de triar una joguina adequada a les característiques dels infants, no sexista i no bèl·lica i promoure un consum responsable.

CiberCaixa

La Cibercaixa hospitalària és un espai situat a l’àrea de pediatria de l’hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) adreçat tant a infants i adolescents ingressats com a les seves famílies i acompanyants.
Es tracta d’un espai lúdic, de relació i de respir dinamitzat per voluntaris i voluntàries, els i les quals desenvolupen activitats lúdiques per millorar el benestar de la infància, l’adolescència i les famílies durant l’estada hospitalària. La Cibercaixa compta amb ordinadors, jocs, joguines i material per fer manualitats.

Infància Hospitalitzada

Un dels projectes que porten a terme els voluntaris i voluntàries de Creu Roja és el servei d’infància hospitalitzada a l’hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) , mitjançant el qual ofereixen diferents activitats i serveis als nens i nenes que han d’estar ingressats o han de visitar un centre hospitalari. Entre aquests serveis s’inclou: ludoteques mòbils, reforç escolar, animació, entre d’altres.
L’ingrés en un hospital pot comportar en una persona un procés crític que la porta a sentir-se desvinculada de la seva activitat diària. En els nens i nenes, aquest procés esdevé tan o més significatiu que en un adult. Per aquest motiu, els serveis d’infància hospitalitzada estan especialment pensats per fer-los passar una estada el més agradable possible.

 

Infancia-6 CRHP_JovesBatuts-008 infancia-4 infancia-2 20190219_112829 Infancia-5