Gent Gran

Des l’Àmbit de Gent Gran estem cada cop més a prop de les persones a través de la xarxa de voluntariat per promoure un envelliment actiu, participatiu i autònom. A través dels diferents programes, es dóna una resposta integral a les necessitats de la gent gran, persones en situació de dependència i els cuidadors informals.

Què fem?

  • Acompanyament de les persones grans en les seves activitats i gestions quotidianes
  • Sortides lúdiques i activitats de lleure per promoure la relació amb l’entorn
  • Activitats intergeneracionals per crear un espai de comunicació entre infants i la gent gran
  • Dinamització de residències i centres de dia
  • Xerrades per gaudir al màxim de la vellesa
  • Suport als cuidadors informals de persones dependents

Programes

Servei de Proximitat

A través d’aquest servei volem apropar-nos a les persones grans que es troben en situació de soledat i que tenen una manca de suport social. Mitjançant un grup de voluntaris, es realitzen visites domiciliàries i trucades telefòniques per fer un seguiment individualitzat i detectar possibles necessitats de la persona, tant a nivell personal com amb la realització de petits manteniments de la llar que facilitin el seu dia a dia.

Envelliment Actiu

Per promoure una Vellesa activa planifiquem tot un seguit d’accions destinades a potenciar un envelliment saludable tant a nivell físic, psíquic i social. És per això que portem a terme activitats saludables i formatives pels diferents casals de gent gran com poden ser classes d’informàtica, tallers de memòria, sessions de ioga i xerrades de prevenció de caigudes i accidents a la llar entre d’altres, amb les quals es garanteix que gaudeixin al màxim de la vellesa.

Serveis de Teleassistència

A Creu Roja portem més de vint anys desenvolupant serveis de tecnologia avançada per donar la millor atenció. Fem atenció permanent 24 hores al dia, 365 dies l’any, amb un equip humà i tecnològic al servei de les persones. Treballem sempre amb qualitat per a la millora contínua i per buscar la satisfacció de les persones usuàries.

Teleassistència Domiciliària només prement un botó oferim una resposta immediata en situacions d’emergència quan les persones usuàries són a casa.

Teleassistència Mòbil oferim seguretat i tranquil·litat per mitjà de la teleassistència quan les persones usuàries són fora del domicili, amb la possibilitat de localitzar-les geogràficament (GPS) en cas d’urgència.

Localitzador Personal localitzem permanentment persones amb deteriorament cognitiu (Alzheimer, demències…) i avisem en situacions potencialment perilloses.

 

Per a més informació:
informacio.bcnnord@creuroja.org
93 464 06 09

Gent Gran Gent Gran Gent Gran Gent Gran - TAD Gent Gran - SIMAP Alfonsa Rodriguez, voluntaria