Inclusió social i pobresa

Afavorim la inclusió social de les persones que actualment estan travessant un procés d’especial vulnerabilitat social; treballant amb aquestes famílies de forma integral, valorant tots els aspectes de la persona i descronificant les situacions de més risc d’exclusió social. Les persones usuàries són l’eix des del qual es dissenyen les necessitats diverses i concretes de cada cas.

Què fem?

  • Atenció integral a les famílies
  • Acompanyament personalitzat
  • Formem a les persones
  • Facilitem el procés d’emancipació
  • Coordinació amb altres serveis propis i del territori

Programes

Escola de mares i pares

A l’escola s’ofereix als pares i/o mares amb responsabilitats educatives familiars, resoldre dubtes, aprendre recursos i estratègies personals, emocionals i educatives , que facilitin el desenvolupament competent de les pròpies capacitats i habilitats parentals i marentals, i que a la vegada, permetin una implicació eficaç en la construcció d’una dinàmica familiar positiva.  Es realitza una xerrada al mes. També alguna activitat lúdica en família.

Programes d’Aliments Solidaris

Amb aquests programes de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs proporcionem un suport alimentari per a les famílies que estan travessant una situació d’especial vulnerabilitat. Quinzenalment es reparteixen aliments de primera necessitat a les persones que venen derivades de serveis socials dels municipis. .

Formació en hàbits alimentaris saludables

A través d’aquesta formació es facilita a les famílies eines teòriques per poder dur a terme una alimentació sana i saludable. Es treballen temes de nutrició, higiene i conservació dels aliments, les necessitats específiques d’alimentació dels infants i  es promou una bona utilització dels recursos fomentant una dieta equilibrada.

Servei d’educadors de carrer. Programa d’atenció a les drogodependències a Sant Adrià de Besòs

Els educadors de carrer contribueixen a una millora de qualitat de vida dels usuaris/es drogodependents, oferint-los no només la reconducció al Centre d’Atenció Sociosanitari “El Local”, sinó també un espai d’escolta activa i assessorament. Al mateix temps s’ofereix al veïnat i entitats del barri de La Mina un recurs d’ assessorament, escolta i acollida per millorar la convivència.

 

Col•lectius en risc social inclusió-social-3 inclusió-social Col•lectius en risc social frases inma