Salut i Socors

Actuar en matèria de primers auxilis és una de les senyes d’identitat de la Creu Roja des dels seus orígens.  Des de l’àrea de socors i emergències, treballem per a protegir la vida, la salut i la dignitat de totes les persones. Fem acció i prevenció a parts iguals.

Què Fem?

  • Prevenció i assistència terrestre i aquàtica
  • Salvament marítim
  • Intervenció immediata en emergències
  • Promoció de la Salut

Serveis Preventius

Els llocs i esdeveniments on es concentren un gran nombre de persones són escenaris on actuem per garantir la seguretat i l’atenció sanitària en cas de necessitat. D’una banda, amb mesures preventives per evitar situacions de risc, i de l’altra amb intervencions sanitàries quan sigui oportú.

Intervenció immediata en emergències

Les persones víctimes de catàstrofes o accidents necessiten una resposta ràpida en atenció en socors, assistència sanitària i suport psicològic i emocional. La Creu té un acord amb la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya a través del qual, quan s’activa un pla d’emergència al nostre territori, col·laborem garantint els servis bàsics de les persones afectades i donem suport a la resta de cossos operatius.

Promoció de la salut

La millor manera d’actuar per promoure la salut és la prevenció. Les campanyes de sensibilització que portem a terme se centren en la prevenció d’accidents de trànsit, domèstics, d’oci o escolars, com la realització d’activitats per a la prevenció de les malalties transmissibles o activitats per a la promoció d’hàbits de vida saludables.

L’objectiu del programa de salut  és fomentar la promoció d’hàbits i estils de vida saludables, amb especial atenció a col·lectius que presenten factors de vulnerabilitat. Està dirigit a tots els col·lectius (gent gran, infància, joves i famílies) mitjançant una intervenció individual, i també una intervenció grupal. En aquestes intervencions es realitzen tallers i sessions formatives relacionades amb la salut des de la vessant preventiva i informativa, per la qual han de passar totes les famílies. Així mateix, es desenvolupen tallers més específics per a determinades famílies amb problemàtiques comuns, relacionades amb la salut.

Organitzes un acte i necessites un servei d’ambulància?

Si organitzes un acte públic lúdic, esportiu i/o cultural que suposa un risc sanitari… pots posar-te en contacte amb nosaltres i t’assessorem sobre la tipologia de servei preventiu que és necessari per a donar una bona cobertura sanitària. Compta amb nosaltres i sol·licita’ns el servei!

Els fons recaptats mitjançant la cobertura de serveis preventius privats són reinvertits en programes d’acció social al territori.

Per a més informació:
informacio.bcnnord@creuroja.org
93 464 06 09

Socors i Emergències Socors i salut_2017 ambulància Socors i Emergències frases websocorros