Un 67% dels joves que han participat als cursos d’ocupació han trobat feina aquest semestre

Obtenir la primera feina, o tornar al món laboral després d’un temps de cerca, són alguns dels objectius que persegueixen els i les joves inscrits a Garantia Juvenil (d’entre 16 a 29 anys) que participen en els cursos d’ocupació de Creu Roja.

Un total de 34 joves inscrits a Garantia Juvenil han participat en les formacions d’Auxiliar de Cambrer/a i en la de Neteja d’Avions que s’han impartit aquest primer semestre de 2018 al Barcelonès Nord. El resultat ha estat una taxa d’inserció del 67,65% d’aquests participants, els quals han obtingut un contracte laboral, per a molts d’ells, el primer, en l’empresa on han realitzat les pràctiques o en d’altres.

Altres programes d’ocupació

D’altra banda, des del programa “Itineraris Sociolaborals per a famílies amb especials dificultats” 15 participants han fet el curs de Neteja de Dependències Municipals. Aquest curs està dirigit a persones en situació d’atur residents al municipi de Badalona. Del total de participants, 13 han realitzat pràctiques en empreses diverses i el 30,7% ja han obtingut un contracte laboral. Per als usuaris d’aquest programa, aconseguir una feina suposa un pas fonamental cap a l’estabilitat de l’economia familiar, ja que es tracta de famílies amb més d’un membre a l’atur.

Des del Punt Formatiu Incorpora de Santa Coloma, de l’obra social La Caixa, també s’han realitzat diverses capacitacions professionals, com la de Carnisseria, dirigida a persones en cerca de feina interessades en treballar en aquest àmbit laboral. Els alumnes han començat aquesta setmana les pràctiques, i ja estan demostrant els coneixements adquirits al llarg de la formació, amb l’objectiu final d’incorporar-se definitivament al mercat laboral.

Col·laboració empresarial

Aquests programes d’ocupació són possibles gràcies a la col·laboració amb empreses com Muller, Eulen, Clece, Multiserveis nDavant o Interserve, entre d’altres, que acullen els alumnes en pràctiques amb possibilitats reals d’inserció posterior.

Tu també vols participar en els programes d’ocupació?

Els programes d’ocupació permeten a l’alumnat guanyar confiança a través d’activació, orientació i acompanyament en la recerca de feina, així com treballar unes competències concretes per inserir-se amb èxit, a través d’una part teòrica i de les posteriors pràctiques en empresa.

Al setembre tornarem amb nous cursos d’ocupació, com el d’Auxiliar de Magatzem per a persones residents a Badalona que es troben a l’atur , o el Curs d’Obrador de Fleca, del Punt Formatiu Incorpora. Si tu també estàs interessat/ada en participar, truca’ns al 934640609 per a més informació.