Xerrades de sensibilització a les escoles de Santa Coloma sobre la higiene personal

Aquesta setmana hem començat les xerrades de sensibilització sobre la higiene personal en diversos centres educatius de Santa Coloma de Gramenet. Les xerrades s’emmarquen dins la Campanya de Nadal que l’Ajuntament impulsa per a la recollida de joguines noves i de materials d’higiene personal en benefici de la Creu Roja. Tot el que es recapti fins al 22 de desembre, es destinarà a les famílies del municipi amb les que treballem des de Creu Roja Barcelonès Nord, derivades per Serveis Socials i que viuen una situació d’especial vulnerabilitat.

Tots els centres educatius de primària i secundària de Santa Coloma que ho sol·licitin a l’Ajuntament, poden col·laborar en la recollida de productes d’higiene personal que s’està desenvolupant enguany al municipi. A més de col·laborar fent-ne difusió entre els alumnes i famílies, també poden sol·licitar un taller o xerrada de sensibilització per als alumnes sobre el tema de la higiene personal, impartit per tècnics i voluntaris de la Creu Roja.

L’objectiu d’aquests tallers és ajustar-se a les necessitats de cada centre, adaptant el contingut a projectes concrets sobre hàbits saludables que ja se estiguin desenvolupant als centres, així com segons les edats dels alumnes. Temes com la importància de rentar-se les mans o la cura de les dents, són alguns dels temes que aborden els tallers, per sensibilitzar la higiene personal ja des de la infància i promocionar els hàbits de vida saludables. En el cas de les escoles de secundària, els tallers es plantegen amb continguts de caire més reflexiu i que afavoreixin el debat i la participació dels joves.

Els primers tallers impartits han estat als alumnes de 3er de primària de l’escola Roselló Pòrcel i als alumnes de 1er d’ESO de l’escola Verge de les Neus. En total són 4 els centres programats fins al moment que ens han sol·licitat aquestes xerrades per a diversos dels seus cursos. Durant els propers dies, les escoles interessades encara poden fer-nos arribar la seva sol·licitud, a través del correu esther.espinar@creuroja.org.

Punts de recollida de joguines noves i productes d’higiene personal

Totes les persones interessades en col·laborar en la campanya de nadal solidària de Santa Coloma poden portar joguines noves, no bèl·liques ni sexistes, o productes d’higiene personal als diferents punts de recollida que podeu consultar en aquesta web.