Cooperació Internacional

En aquest àmbit, els projectes de la Creu Roja contribueixen a millorar, de la forma més estable i duradora possible, les condicions de vida dels col·lectius vulnerables dels països del Sud, implicant i fent partícips a les comunicats locals en el desenvolupament dels projectes. Aquests projectes es concentren estratègicament en països concrets per augmentar el seu impacte, treballant sempre amb la Societat Nacional corresponent.

Treballar per a la millora de la qualitat de vida dels sectors més vulnerables és l’objectiu principal dels projectes de desenvolupament duts a terme a diferents països del món per part de la Creu Roja. La institució humanitària creu en un desenvolupament sostenible i responsable, on els protagonistes principals siguin les persones, les comunitats i els països en desenvolupament.

Què fem?

  • Resposta a situacions d’emergència internacional
  • Acció humanitària
  • Projectes de cooperació al desenvolupament
  • Sensibilització de la població catalana vers la cooperació internacional

Projectes de Cooperació Internacional

Milions de persones dels països del sud subsisteixen en unes dures condicions de vida i en situació de pobresa. Per això Creu Roja Barcelonès Nord a través de Creu Roja Catalunya, gestionem projectes de cooperació al desenvolupament amb la col·laboració dels ajuntaments del nostre territori. Actualment els projectes es concentren en els països d’Equador i Etiòpia.

Accions de sensibilització

Bona part de la feina per millorar les condicions de vida dels països del sud la podem fer des de casa nostra. La conscienciació de la ciutadania sobre les desigualtats existents entre nord i sud apropa a les persones a la comprensió i a l’empatia cap a altres països, societats i cultures. A través de diferents campanyes, exposicions i activitats, l’acció de difusió es trasllada per tot el territori; participant també activament dels Consells de Cooperació dels municipis i de les Fires de Solidaritat.

Emergències Internacionals

Davant de situacions de catàstrofes naturals o situacions d’emergència internacionals, des de Creu Roja responem de forma immediata fent enviaments d’ajuda humanitària a qualsevol part del món. Per aquesta raó, davant d’aquestes situacions s’activen diferents canals perquè la població en general puguin fer les seves aportacions econòmiques.

Coneix les emergències actualment actives 

Vols col·laborar en l’ambit de cooperació internacional però no saps com?

Estem buscant gent activa, amb ganes de participar de les accions de sensibilització i conèixer més sobre què és la cooperació internacional. Nosaltres et formem!

Per a més informació:
informacio.bcnnord@creuroja.org
93 464 06 09

coop Cooperació Internacional Cooperació Internacional Cooperació Internacional Cooperació Internacional Cooperació Internacional